Παρουσίαση LG G3 Review

11 Ιουλίου 2014

Με το “κλείσιμο” του πρώτου εξάμηνου του 2014, οι κορυφαίες εταιρείες του χώρου έχουν ήδη παρουσιάσει τα μεγαθήρια τους στη κατηγορία “Champions League” και εννοούμε βεβαίως τη μεγάλη κατηγορία των smartphones, όπου κάθε εταιρεία παρουσιάζει το απόλυτο όπλο της.

Δε θυμόμαστε άλλοτε να είχαμε τόσο μεγάλη ανυπομονησία για τη παρουσίαση ενός smartphone της LG, και η Νοτιοκορεατική εταιρεία φαίνεται πως κατάφερε να πετύχει αυτό ακριβώς φέτος με το G3, να καλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες. Βεβαίως, ο λόγος για αυτό δεν είναι άλλος από το περσινό μοντέλο, το γνωστό G2, το οποίο απέσπασε πολύ καλές κριτικές από όλο σχεδόν το φάσμα του Τεχνολογικού Online Τύπου, μεταξύ των οποίων και της δικής μας ιστοσελίδας. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι το G2, ειδικά στη χώρα μας εξακολουθεί να σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Αναμενόμενα λοιπόν, ο διάδοχος ενός επιτυχημένου smartphone θα δημιουργούσε μεγάλες προσδοκίες, οι οποίες, από τις αρχές του χρόνου όταν και μια σειρά από φήμες και διαρροές έφεραν στο προσκήνιο τις πρώτες πληροφορίες για το LG G3, έγιναν ακόμη μεγαλύτερες.

Με την επίσημη παρουσίαση της συσκευής στο Λονδίνο στις 27 Μαΐου την οποία παρακολουθήσαμε από κοντά, το πρώτο κύμα ερωτήσεων γύρω από τη συσκευή απαντήθηκε (αφορούσαν κυρίως στις προδιαγραφές, στα πρόσθετα χαρακτηριστικά, στην αισθητική και στο λογισμικό). Και έτσι φτάνουμε στο σήμερα, λίγες μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του LG G3 στην ελληνική αγορά, να απαντήσουμε στο δεύτερο και ίσως σημαντικότερο κύμα ερωτήσεων, αυτό που αφορά στην απόδοση της συσκευής όλο αυτό το διάστημα που τη χρησιμοποιούμε στα πλαίσια της δοκιμής μας.

Σχεδιασμός

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την αύξηση των επιδόσεων και των εντυπωσιακών τεχνικών χαρακτηριστικών στα smartphones, εξίσου εντυπωσιακή είναι και η ποικιλία που βλέπουμε πάνω στον τομέα του σχεδιασμού και της ποιότητας κατασκευής, με τις εταιρείες να δίνουν ειδικό βάρος.

Τα πράγματα είναι λίγο πολύ δεδομένα, με τη Samsung να μας υπενθυμίζει κάθε χρόνο την πίστη της στο πλαστικό υλικό και χωρίς να θέλει να αλλάξει πολλά πράγματα στο σχεδιασμό, την HTC να κάνει τη διαφορά και να προσφέρει πανέμορφα smartphones με κυρίαρχο υλικό το αλουμίνιο, και τη Sony να συνεχίζει να ακολουθεί πιστά τον OmniBalance σχεδιασμό με κυρίαρχα υλικά το αλουμίνιο και το γυαλί.



Δημοσιευμένη Εικόνα
Ανάμεσα στους παραπάνω κορυφαίους κατασκευαστές, οι επιλογές της LG θα λέγαμε ότι βρίσκονται πιο κοντά σε αυτές της Samsung, αφού τα κορυφαία της μοντέλα διακρίνονται για την εκτεταμμένη χρήση του πλαστικού ως βασικό υλικό όπως επέλεξε να κάνει και με το περσινό G2.

Με το G3, η LG τολμά να κάνει κάτι ελαφρώς διαφορετικό με ικανοποιητικά όμως αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, ενώ προτίμησε να χρησιμοποιήσει για ακόμη μία φορά το πλαστικό για τη “πλάτη” του G3, η εταιρεία επεξεργάστηκε κατά τέτοιο τρόπο το φινίρισμα, ώστε να δώσει την εντύπωση ότι πρόκειται για βουρτσισμένο αλουμίνιο, και μπορούμε να πούμε ότι σχεδόν... αρίστευσε στον τομέα της αίσθησης στο μάτι. Άλλη όμως είναι η αίσθηση όταν το πιάνεις, αφού το πλαστικό, παραμένει... πλαστικό.


Η συγκεκριμένη πάντως επιφάνεια έχει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα όπως το ότι δεν αφήνει δαχτυλιές, γρατζουνιέται σχετικά δύσκολα ενώ δίνει τη δυνατότητα στην LG να προσφέρει υποστήριξη ασύρματης φόρτισης. Παράλληλα ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα κατόχων της περσινής ναυαρχίδας, η έλλειψη microSD κάρτας και η δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας, λύνονται στη φετινή έκδοση μόλις αφαιρέσουμε το αποσπώμενο πίσω καπάκι, δίνοντας μας τη δυνατότητα μεταξύ άλλων να προσθέσουμε μία κάρτα μνήμης microSD έως και 128GB.

Έχοντας μια ελαφρά καμπύλη στο σχεδιασμό, το G3 είναι σχετικά άνετο στο κράτημα με το ένα χέρι ενώ αντικρίζοντας το μπροστινό μέρος βλέπουμε το πιο δυνατό χαρτί της συσκευής, που δεν είναι άλλο από την οθόνη του.

Προσπερνώντας σε αυτή τη φάση την αναφορά στα τεχνικά της χαρακτηριστικά, η οθόνη του LG G3 είναι επιβλητική, ακόμα και αν δεν την ενεργοποιήσετε αφού με τις 5.5 ίντσες της, καταλαμβάνει το 76.7% της συνολικής εμπρόσθιας επιφάνειας του κινητού. Όπως και με το περσινό μοντέλο, η LG καταφέρνει να κάνει κάτι αρκετά αξιόλογο φέρνοντας μία μεγαλοπρεπεί οθόνη 5.5 ιντσών στις διαστάσεις μίας συσκευής που δεν ξεπερνάει τα 146.3 x 74.6 x 8.9 χιλιοστά για το μήκος, το πλάτος και το πάχος αντίστοιχα. Οι διαστάσεις της για να καταλάβετε τι εννοούμε, είναι είτε μικρότερες είτε ελάχιστα μεγαλύτερες από συσκευές που έχουν αρκετά μικρότερη οθόνη (5 με 5.2 ίντσες).



Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το G3 έχει παρόμοιες διαστάσεις με αυτές ενός Galaxy S5, αν και το τελευταίο διαθέτει οθόνη 5.1 ιντσών, ενώ το ύψος του είναι μικρότερο από αυτό του Xperia Z2 το οποίο έχει οθόνη 5 ιντσών. Το βάρος κρατιέται σε ικανοποιητικά επίπεδα αφού δε ξεπερνά τα 150 γραμμάρια.

Άλλες συγκρίσεις μπορείτε να δείτε και στη βιντεοπαρουσίαση που συνοδεύει αυτό το review, όμως αν αναρωτιέστε για το πως τα κατάφερε πάλι η LG, η συνταγή είναι γνωστή από πέρυσι, αρκεί να δείτε τα ελάχιστα περιθώρια που υπάρχουν αριστερά και δεξιά της οθόνης.

Οθόνη

Δεν τελειώσαμε με την αναφορά στην οθόνη αφού κρίναμε αναγκαίο να της αφιερώσουμε ειδική ενότητα στην παρουσίαση μας, αφού είναι και το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του G3. Αυτό βεβαίως οχι εξαιτίας της διαγωνίου, αλλά κυρίως εξαιτίας της εκπληκτικής ανάλυσης της. Βασιζόμενη στη τεχνολογία True HD IPS+, η οθόνη του G3 είναι η πρώτη που βλέπουμε σε smartphone αυτής της διαγωνίου –και σε μοντέλο που κυκλοφορεί στην αγορά της Ευρώπης- να διαθέτει ανάλυση Quad HD (1440 x 2560 pixels), στοιχείο τουλάχιστον εντυπωσιακό αν μη τι άλλο. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αυτή η ανάλυση σε συνδυασμό με τη διαγώνιο, ισοδυναμεί με 538ppi, ο υψηλότερο αριθμός pixels ανά ίντσα που έχουμε δει από κάθε smartphone και το οποίο σημαίνει με απλά λόγια ότι δε πρόκειται να διακρίνετε pixel στην οθόνη ακόμα και αν φέρετε το πρόσωπό σας πολύ κοντά στην οθόνη.

Η LG μάλιστα προσπαθεί να αντικρούσει το «μύθο» ότι το ανθρώπινο μάτι δε μπορεί να διακρίνει μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε οθόνη πάνω από τα 300ppi με το επιχείρημα ότι αυτό γίνεται ήδη στον τύπο με τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα βιβλία τέχνης. Οι μεν εφημερίδες «παίζουν» χαμηλά συνήθως ανάμεσα στα 120-170ppi με τα περιοδικά να ξεπερνάνε τα 300ppi φτάνοντας περίπου στα 440 σε αριθμό. Τέλος τα βιβλία τέχνης έχουν ακόμα υψηλότερο λόγο ppi που κυμαίνεται μεταξύ 440 και 600ppi.



Δημοσιευμένη Εικόνα

Στη θεωρία, οι παραπάνω ισχυρισμοί της LG έχουν βάση, όμως στην πράξη, δε μπορούμε να πούμε ότι συναντήσαμε σημαντική διαφορά από μια οθόνη smartphone με Full HD ανάλυση, εκτός από μια εξαίρεση, όταν πραγματοποιήσαμε αναπαραγωγή των δύο βίντεο που έρχονται προεγκατεστημένα με τη συσκευή, και τα οποία εμφανίζουν διάφορα τοπία με εκπληκτική ανάλυση και λεπτομέρεια. Περιμένουμε πάντως οι διαφορές να είναι περισσότερο ορατές είτε σε smartphones είτε σε tablets με οθόνη μεγαλύτερων διαστάσεων.

Πίσω από μια Quad HD ανάλυση, συναντάμε αρκετά εντυπωσιακά νούμερα είναι η αλήθεια, αφού η συγκεκριμένη ανάλυση είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από ένα smartphone με οθόνη 720p. Στο G3 η LG μπόρεσε να κάνει μικρότερο το μέγεθος κάθε μεμονωμένου pixel κατά 44% σε σχέση με αυτά που συναντάμε σε Full HD οθόνες, φτάνοντας στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα που περιγράφουμε παραπάνω.

Τα χρώματα πάντως είναι πολύ όμορφα αν και όχι τόσο έντονα όπως στο Galaxy S5 ή ακόμα και σε άλλες συσκευές. Θα λέγαμε ότι είναι πιο «γήινα», χαρακτηριστικό που προωθεί και η ίδια η LG, με την επιλογή των χρωμάτων στην οποία προχώρησε στο νέο γραφικό περιβάλλον του G3.

Δοκιμάσαμε επιπλέον να διαβάσουμε την οθόνη του G3 σε εξωτερικό χώρο κάτω από έντονη ηλιοφάνεια και δε συναντήσαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, με τη φωτεινότητα όμως ρυθμισμένη στο μέγιστο.

Προδιαγραφές

Εκτός της οθόνης, και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του G3 έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τη καρδιά του smartphone αποτελεί το SoC (System-On-Chip) και στο G3 δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη αφού ενσωματώνει τη τελευταία πρόταση της Qualcomm, το τετραπύρηνο Snapdragon 801 χρονισμένο στα 2.26 GHz. Το συγκεκριμένο SoC είναι αυτό που έχουν επιλέξει (αναγκαστικά) όλοι οι κατασκευαστές smartphones που διακρίνονται στην ίδια κατηγορία, όπως η Samsung με το Galaxy S5, η HTC με το One M8 και η Sony με το Xperia Z2 με ελάχιστες διαφορές στο χρονισμό.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των παρακάτω προγραμμάτων μέτρησης επιδόσεων αλλά και κατά την αναπαραγωγή απαιτητικών παιχνιδιών και εφαρμογών, παρατηρήσαμε ότι η συσκευή ζεσταίνεται στο πίσω μέρος, ευτυχώς όχι σε σημείο που να γίνεται ενοχλητικό το κράτημα της συσκευής. Κατά τη διάρκεια που η συσκευή πάντως είναι αρκετά ζεστή, δε μπορούμε να ρυθμίσουμε τη φωτεινότητα της οθόνης στο ανώτερο επίπεδο, με την LG να εμφανίζει σχετικό μήνυμα που μας ενημερώνει για το ότι πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επανέλθει η θερμοκρασία σε λογικά επίπεδα.



Δημοσιευμένη Εικόνα


LG G3 - 16GB - 2GB RAM
Για πρώτη φορά συναντoύμε αύξηση μνήμης ανάλογα με την χωρητικότητα που διαθέτει το μοντέλο (τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό μοντέλο, αφού το έχουμε δει από Κινέζους κατασκευαστές), κάτι που οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους. Συγκεκριμένα η LG διαθέτει το G3 σε δύο εκδόσεις, μία με χωρητικότητα 16GB και μία με 32GB, οι οποίες όμως διαθέτουν διαφορετικό μέγεθος μνήμης. Το μεν «κύριο» μοντέλο των 16GB διαθέτει 2GB RAM ενώ το μοντέλο με τα 32GB αποθηκευτικό χώρο διαθέτει 3GB RAM. Η παρουσίαση αυτή βασίζεται στο μοντέλο των 16GB όμως προχωρήσαμε σε μέτρηση των επιδόσεων και από τα δύο μοντέλα κάνοντας χρήση δύο δημοφιλών προγραμμάτων μέτρησης επιδόσεων, το Quadrand και το AnTutu.


Δημοσιευμένη Εικόνα


LG G3 - 32GB - 3GB RAM
Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε τη γνωστή Adreno 330 GPU, GPS, IR blaster (υπέρυθρες), ραδιοφωνικό δέκτη, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, αρκετούς αισθητήρες (επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα κ.α) και βέβαια δύο κάμερες όπου πάντα έχουν τη δική της ενότητα στις παρουσιάσεις μας.
Κάμερες

Διαβάζοντας ότι το G3 έχει κάμερα 13MP, ίδιας ανάλυσης δηλαδή με το περσινό μοντέλο, μπορεί να δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις κάτι που όμως δεν θα πρέπει να συμβαίνει. Η ανάλυση, που είναι επαρκέστατη μπορεί να παραμένει ίδια όμως η εταιρεία έχει προσθέσει πολλά νέα στοιχεία στο σύστημα της κάμερας που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης σημαντικά. Ο αισθητήρας έχει διαστάσεις 1/3.06 της ίντσας (1.2μm τα εικονοστοιχεία του) και προσφέρει αρκετά ωραίες φωτογραφίες όχι μόνο κατά τη διάρκεια μιας φωτεινής ημέρας αλλά και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η LG έχει εξοπλίσει το G3 με διπλό LED Flash –σαν αυτό που διαθέτει το iPhone 5s, διπλής απόχρωσης ώστε να βελτιώνεται η απόχρωση του δέρματος- αλλά και οπτικό σταθεροποιητή OIS+, ο οποίος προσφέρει έως και 20% καλύτερα αποτελέσματα από εκείνον που διαθέτει το G2. Με λίγο ψάξιμο βρήκαμε ότι η κύρια διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι το όλο σύστημα σταθεροποιείται σε τρεις άξονες έναντι δύο στο παρελθόν.



Δημοσιευμένη Εικόνα


       
Οι εκπλήξεις όμως δε σταματάνε εκεί αφού για καλύτερη εστίαση, το G3 ενσωματώνει για πρώτη φορά σε smartphone την τεχνολογία laser autofocus, τεχνολογία την οποία συναντούμε κυρίως σε φωτογραφικές μηχανές τύπου “compact”. Η δουλειά της είναι κατά τη διάρκεια της εστίασης να στέλνει μια ακτίνα laser στο αντικείμενο που επιθυμείτε να κάνετε λήψη, επιστρέφοντας την πληροφορία πίσω στο σύστημα για την απόσταση στην οποία βρίσκεται αλλά και την ακριβή θέση του. Δε λείπουν βέβαια και τα απαραίτητα στατιστικά, με τη νοτιοκορεατική εταιρεία να αναφέρει ότι το G3 είναι σε θέση να κάνει αυτόματη εστίαση γρηγορότερα από κάθε άλλο smartphone και συγκεκριμένα σε χρόνο 0.267 δευτερολέπτων.

Στο τομέα του βίντεο, εκτός από την κλασσική ανάλυση 1080p/30fps, το LG G3 μπορεί να καταγράψει και 4K video για ακόμα υψηλότερη ανάλυση και ακρίβεια αλλά και με μεγάλο μέγεθος αρχείου κάτι που όμως δεν αποτελεί πρόβλημα στο συγκεκριμένο μοντέλο λόγω της δυνατότητας να δέχεται κάρτες μνήμης microSD. Θα θέλαμε πάντως να υπάρχει υποστήριξη εγγραφής βίντεο στα 60fps, χαρακτηριστικό που προσφέρουν ανταγωνιστικά προϊόντα (ομαλότερο βίντεο).





LG G3 - 1080p Video
Το μενού της εφαρμογής για λήψη φωτογραφιών και βίντεο είναι αρκετά όμορφο, χωρίς υπερπληθώρα επιλογών κάτι που το κάνει και σχετικά εύκολο στο χειρισμό. Σε αυτό βλέπουμε τη λειτουργία λήψης φωτογραφίας στην οποία γίνεται χρήση και των δύο καμερών, καθώς και ενεργοποίηση της λειτουργίας HDR, η οποία φωτίζει περισσότερο της λήψεις. Η μόδα της εποχής επιτάσσει να υπάρχει δυνατότητα selective focus κάτι που δε λείπει από το G3 αν και με ονομασία Μαγική Εστίαση. Η συγκεκριμένη λειτουργία θέλει αρκετά σταθερό χέρι και δεν βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με αυτή που είδαμε στο One M8 η οποία είναι αρκετά πιο εξελιγμένη εξαιτίας και της αποκλειστικής δεύτερης κάμερας στο πίσω μέρος.

Η λήψη φωτογραφίας είναι παιχνιδάκι αφού μπορούμε να πατήσουμε οπουδήποτε στην οθόνη ή πιο εντυπωσιακά, να φωνάξουμε τη λέξη cheese. Αντίστοιχα με την εμπρόσθια κάμερα των 2MP, η οποία διαθέτει ευρυγώνιο φακό, μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολη την λήψη selfies και μάλιστα, με ειδική κίνηση με το χέρι μας, να ενεργοποιήσουμε την αντίστροφη μέτρηση της λήψης χωρίς να δυσκολευτούμε καθόλου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα μικρό συγκριτικό εγγραφή1 1080p video μεταξύ του LG G3 και του Galaxy S5 της Samsung.





LG G3 vs Samsung Galaxy S5 - 1080p video
Android και lag

Όπως κάθε ναυαρχίδα που σέβεται τον εαυτό της, το G3 έρχεται με μια από τις τελευταίες εκδόσεις του Android προεγκατεστημένη και συγκεκριμένα την έκδοση 4.4.2 KitKat. Η τεράστια διαφορά όμως βρίσκεται στο γραφικό περιβάλλον το οποίο δημιούργησε η LG για το G3 και το οποίο έχει ελάχιστα κοινά στοιχεία με αυτό που είχαμε δει στο G2. Η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο τομέα το G2 δε μπορούσε να ανταγωνιστεί την πληρότητα και κυρίως την εμφάνιση άλλων προτάσεων όπως το Sense 6.0 της HTC, το TouchWiz της Samsung η το περιβάλλον των Sony Xperia μοντέλων.

Το νέο γραφικό περιβάλλον της LG το οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά στο G3 έχει ανασχεδιαστεί πλήρως με έμφαση στο flat (επίπεδο) σχεδιασμό των αντικειμένων που υπάρχουν στην επιφάνεια του, αφαιρώντας σκιές ή άλλα εφέ και δίνοντας έμφαση στην απλότητα.



Δημοσιευμένη Εικόνα

Έτσι αποτελούν παρελθόν λειτουργίες όπως το Slide Aside, ένας αμφιλεγόμενος τρόπος multitasking, ενώ με ικανοποίηση είδαμε την ανανεωμένη οθόνη ειδοποιήσεων να μην περιέχει άχρηστα πράγματα, και έτσι σε αντίθεση με το παρελθόν παρέχει τον απαραίτητο χώρο για τις ειδοποιήσεις μας.

Αναμενόμενα, το Knock Code κάνει την εμφάνισή του και στο LG G3 ως ένας εναλλακτικός τρόπος κλειδώματος της συσκευής έναντι της εισαγωγής pin, του pattern ή της αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος όπως είδαμε στο Galaxy S5. Με το Knock Code ο χρήστης μπορεί να ορίσει από 2 έως 8 διαφορετικά σημεία πάνω στην οθόνη μέσα από μια συλλογή 80.000 διαφορετικών συνδυασμών, τα οποία μόλις τα πατήσει, το G3 θα ανοίξει απευθείας στο μενού. Ο συγκεκριμένος τρόπος όπως είδαμε δουλεύει αρκετά καλά όταν βρισκόμαστε σε σταθερή θέση αλλά μας δυσκόλεψε αρκετά όσο βρισκόμασταν εν κινήσει. Μάλιστα μπορούμε μέσα από τις ρυθμίσεις να ορίσουμε ένα διαφορετικό συνδυασμό, με τον οποίο θα μπαίνουμε στη «Λειτουργία Επισκέπτη» στην οποία έχουμε ορίσει από πριν ποιες εφαρμογές θα εμφανίζονται έτσι ώστε να μη κινδυνεύουν προσωπικά μας στοιχεία όταν δίνουμε σε κάποιον άλλο τη συσκευή.

Το Smart Notice εμφανίζει πληροφορίες υπό τη μορφή καρτελών που συνήθως έχουν να κάνουν με τον καιρό ανάλογα με το που βρίσκεστε, ενώ βρίσκεται στην κεντρική οθόνη έτοιμο να σας ενημερώσει για αναπάντητες κλήσεις.

Σε άλλες δυνατότητες ξεχωρίζουμε την παρουσία δύο εφαρμογών σε μια οθόνη όπως γίνεται και στα κορυφαία Galaxy smartphones, με το χρήστη να ορίζει το πόσο χώρο θα καταλαμβάνει ακριβώς η κάθε εφαρμογή. Μας άρεσε αρκετά και το γεγονός ότι κατά την εισερχόμενη τηλεφωνική κλήση, μπορούμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή ή το παιχνίδι, χωρίς να υπάρξει κάποια διακοπή αφού η τηλεφωνική κλήση εμφανίζει ως ένα μικρό popup παράθυρο.



Δημοσιευμένη Εικόνα

Η LG έχει προχωρήσει και στον πλήρη ανασχεδιασμό του εικονικού πληκτρολογίου, το οποίο είναι βελτιστοποιημένο για να μαντεύει τις λέξεις που θέλετε να πληκτρολογήσετε και με μια απλή κίνηση να περνάνε στο τελικό κείμενο. Αρκετά χρήσιμη είναι η δυνατότητα να ορίζετε εσείς το ύψος του κάτι που θα κάνει σημαντικά μεγαλύτερα τα πλήκτρα και σίγουρα ευκολότερη την πληκτρολόγηση. Επιπλέον το πληκτρολόγιο μαθαίνει από τα λάθη σας και σε περίπτωση που κάνετε συνεχώς λάθος πατώντας ένα συγκεκριμένο πλήκτρο, το G3 θα διορθώνει τη λέξη άμεσα αντικαθιστώντας το με το σωστό.

Στο θέμα των επιδόσεων πάντως συναντήσαμε προβλήματα που για πολλούς δε θα έπρεπε να υπάρχουν σε συσκευή αυτού του επιπέδου, και μιλάμε συγκεκριμένα για το φαινόμενο των καθυστερήσεων (lag) το οποίο είδαμε σε πολλές περιπτώσεις κατά τη χρήση του G3. Θα λέγαμε μάλιστα ότι οι καθυστερήσεις παρουσιάζονται κυρίως στο μενού του multitasking ή όταν επιλέγουμε το home button μέσα από μια εφαρμογή, με την επιστροφή στην κεντρική οθόνη να έχει προβλήματα απόκρισης όταν εμφανίζεται το animation. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η LG θα διορθώσει τα συγκεκριμένα προβλήματα με κάποια μελλοντική αναβάθμιση όμως υποψιαζόμαστε ότι ο κύριος υπαίτιος του προβλήματος είναι η οθόνη και συγκεκριμένα οι απαιτήσεις που αυτή έχει ώστε να μπορέσει να εμφανίσει περιεχόμενο σε Quad HD.

Κλείνοντας το κεφάλαιο του Android, επισημαίνουμε δύο ακόμα χρήσιμες λειτουργίες, αυτή του κλειδώματος συγκεκριμένων φακέλων (πχ φωτογραφίες) και με τη δυνατότητα κρυπτογράφησης του περιεχομένου που βρίσκεται στο κινητό σας τηλέφωνο.

Αυτονομία

Το LG G2 διακρίθηκε μεταξύ άλλων για την εντυπωσιακή του αυτονομία η οποία έφτανε με κανονική χρήση τις 2 ημέρες, κάνοντας χρήση διαφόρων τεχνολογιών και λογισμικού βελτιστοποίησης της LG.

Ο πήχης ήταν αναμενόμενα υψηλός και για το G3 με την LG να επιλέγει μπαταρία 3200mAh η οποία αυτή τη φορά είναι αποσπώμενη. Με βάση τις δοκιμές μας πάντως η αυτονομία κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του LG G2 κάτι που δε κρύβουμε ότι μας απογοήτευσε. Θα ρίξουμε το φταίξιμο και σ’ αυτή την περίπτωση στην οθόνη η οποία είναι άλλωστε και ο πρώτος λόγος κατανάλωσης της μπαταρίας ενός smartphone, με την LG να έχει προχωρήσει σε διάφορες βελτιστοποιήσεις ώστε να υπάρχει ικανοποιητική αυτονομία.



Δημοσιευμένη Εικόνα
Στις δικές μας δοκιμές, το LG G3 μπόρεσε να κρατήσει χωρίς πρόβλημα μια ολόκληρη ημέρα, με απαιτητική χρήση στην οποία συμπεριλαμβανόταν πλοήγηση, web surfing, τηλεφωνικές κλήσεις καθώς και μια μικρή ενασχόληση με το παιχνίδι QuizUP!

Συνοψίζοντας, η αυτονομία του G3 κρίνεται αρκετά καλή αν και όχι στα επίπεδα του G2, κάτι που η ίδια η εταιρεία μας έχει κακομάθει είναι η αλήθεια. Μπορούμε πάντως μέσα από τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας να ρυθμίσουμε εμείς σε πιο στάδιο θα απενεργοποιηθούν λειτουργίες του κινητού όπως το WiFi και το Bluetooth ώστε να δοθεί τουλάχιστον περισσότερος χρόνος σε τηλεφωνικές κλήσεις.

Συμπεράσματα

Φτάνοντας στο τέλος της παρουσίασης, δε μπορούμε να μη κρίνουμε δικαιολογημένο τον όλο θόρυβο που έχει αναπτυχθεί για τη συγκεκριμένη συσκευή αν και κάποια μικροζητήματα όπως είδαμε, δεν έλλειψαν.

Η οθόνη των 5.5 ιντσών με ανάλυση Quad HD μπορεί να είναι «ευχή» για το G3, διαφοροποιώντας το από όλα τα άλλα smartphones τουλάχιστον σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, όμως την ίδια στιγμή είναι και «κατάρα» αφού είναι φανερό ότι οι απαιτήσεις της είναι μεγάλες και ίσως η λύση του Snapdragon 801 να μην ήταν αρκετή. Η υψηλή θερμοκρασία που «ανεβάζει» η συσκευή κατά την έντονη χρήση μπορεί να κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα όμως δε μπορούμε να μη σκεφθούμε πόσο καλύτερη αυτονομία θα είχαμε αν το G3 διέθετε Full HD ανάλυση μιας και δεν είδαμε κανένα πρακτικό όφελος από την παρουσία Quad HD ανάλυσης.



Δημοσιευμένη Εικόνα
Ως κατασκευή το G3 είναι ένα αρκετά όμορφο κινητό, με την LG να κάνει τη διαφορά από πολλά άλλα smartphones της κατηγορίας, προσφέρωντας μάλιστα το κινητό και με σημαντικά χαμηλότερη τιμή από τον ανταγωνισμό (έχουμε στο νού μας τις αρχικές τιμές). Διορθώνοντας τα κακώς κείμενα του περσινού μοντέλου, η νοτιοκορεατική εταιρεία δείχνει ότι ακούει τους χρήστες και λαμβάνει υπόψη της την κριτική κάνοντας το κάτι παραπάνω όπως στην περίπτωση του πλήρους ανασχεδιασμού του γραφικού περιβάλλοντος το οποίο ήταν μια ανεπάντεχη, και πολύ ωραία έκπληξη. Αντίστοιχα οι επιδόσεις της κάμερας είναι καλύτερες απ’ ότι περιμέναμε, κάτι που μπορείτε άλλωστε να το κρίνετε και εσείς με βάση τα δείγματα φωτογραφιών αλλά και βίντεο.

Εντύπωση προκαλεί το «διπλό ταμπλό» της LG κυκλοφορώντας δύο μοντέλα του G3 τα οποία δεν διαφοροποιούνται μόνο στο επίπεδο του αποθηκευτικού χώρου όπως έχουμε συνηθίσει από όλες τις εταιρείες, αλλά και στο μέγεθος της RAM. Συγκεκριμένα η LG κοστολογεί το μοντέλο των 16GB/2GB RAM στα €599 (λευκό, μαύρο χρώμα) και στα €649 το μοντέλο των 32GB/3GB (μόνο μαύρο χρώμα). Και οι δύο τιμές είναι σημαντικά μικρότερες από τις επίσημες τιμές λιανικής πώλησης των βασικών ανταγωνιστών της ναυαρχίδας της LG όπως είναι τα Galaxy S5, One M8 και Xperia Z2 κάτι που ελπίζουμε να αντιγράψουν και οι άλλες εταιρείες.




Μας άρεσε
  • Οθόνη
  • Σχεδιασμός
  • Κάμερα
  • microSD
  • Γραφικό περιβάλλον
Δε μας άρεσε
  • Lag κατά το animation
  • Ζεσταίνεται όταν το ζορίσουμε

Review By insomnia.gr
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger