Αποκάλυψη-σοκ της NASA για μία ηλιακή καταιγίδα που συνέβη το 2012!

28 Ιουλίου 2014

To 2012 ήταν μία χρονιά που συνδέθηκε από πολλούς καταστροφολόγους του Internet με το τέλος του κόσμου. Φυσικά, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το τέλος δεν ήρθε ποτέ, οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν και η ζωή συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς το
παραμικρό πρόβλημα. Ωστόσο, σύμφωνα με μία πρόσφατη αποκάλυψη της NASA στις 23 Ιουλίου του 2012, ο πλανήτης μας γλίτωσε κυριολεκτικά στο παρά πέντε από μία ηλιακή καταιγίδα που ενδεχομένως να γυρνούσε τον πολιτισμό μας πολλούς αιώνες πίσω.


Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες της NASA το καλοκαίρι του 2012, συνέβη μία τρομακτική εκτόξευση ηλιακού πλάσματος, η οποία δημιούργησε την πιο ισχυρή ηλιακή καταιγίδα των τελευταίων 150 χρόνων. Αυτό το σύννεφο πλάσματος (το οποίο ενισχύθηκε από διαδοχικές εκρήξεις) εκτοξεύτηκε από τον ήλιο με την ασύλληπτη ταχύτητα των 3.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Tα φορτισμένα σωματίδια ευτυχώς δεν έπληξαν τον πλανήτη μας, ο οποίος την γλίτωσε όμως στο τσακ, καθώς εάν η ηλιακή καταιγίδα είχε συμβεί μία εβδομάδα νωρίτερα θα συνέπιπτε 100% με την τροχιά της Γης. Σε αυτή την περίπτωση τα φορτισμένα σωματίδια του ήλιου θα βομβάρδιζαν τη γήινη ατμόσφαιρα και θα προκαλούσαν ανεπανόρθωτες βλάβες στις τηλεπικοινωνίες, στις αερομεταφορές και γενικότερα σε οτιδήποτε λειτουργεί και κινείται με ηλεκτρική ενέργεια.
NASA Solar Flare 2
Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσαν οι υπεύθυνοι της NASA από ένα διαστημόπλοιο τύπου STEREO (Solar TErrestrial RElations Observatory), το οποίο παρακολουθεί την ηλιακή δραστηριότητα και είχε την "τύχη" να χτυπηθεί από την καταιγίδα, συμπέραναν ότι το γεγονός αυτό θα προκαλούσε μία καταστροφή ανάλογη με εκείνη του 1859. Το Carrington event που συνέβη τον Σεπτέμβριο του 1859 (και ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του αστρονόμου Richard Carrington που το κατέγραψε) προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο τηλεγραφικό δίκτυο της εποχής. Μάλιστα, το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο που το βόρειο σέλας έγινε ορατό σε νότιες περιοχές όπως η Κούβα και η Χαβάη. Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά του τότε με το σήμερα είναι ότι εκείνη την εποχή οι εφαρμογές του ηλεκτρισμού ήταν μηδαμινές, ενώ σήμερα όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι δομημένος πάνω στην ύπαρξη της ηλεκτρικής ενέργειας.
NASA aurora_10-8-2012_Hugo_Lohre
Οι επιστήμονες της NASA ανέφεραν ότι το κόστος μίας τόσο μεγάλης καταστροφής θα ξεπερνούσε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, συγκρίνοντας το, με το μέγεθος 20 τυφώνων Katrina! Ο ανθρωπινός πολιτισμός αν και θα επιβίωνε, θα ήθελε πάρα πολλά χρόνια για να ανακάμψει και να φτάσει στο επίπεδο που ήταν πριν. Δείτε το video που ακολουθεί, το οποίο αναφέρεται στην έρευνα της NASA και είναι σίγουρο ότι θα αναλογιστείτε για μία ακόμη φορά το πόσο μικρός και απροστάτευτος μοιάζει ο τεχνολογικός πολιτισμός μας, απέναντι στα πανίσχυρα φυσικά φαινόμενα...
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger