Ethan Zuckerman. Ο εμπνευστής των... pop-up ads απολογείται!

25 Αυγούστου 2014

Πόσο πολύ σας έχουν ταλαιπωρήσει στο παρελθόν οι... pop-up ads, κατά την πλοήγησή σας στο Διαδίκτυο; Ο δημιουργός τους, πάντως, έχει καταλάβει το... κακό που προκάλεσε και απολογείται γι' αυτό.


Ο Ethan Zuckerman, από το Center for Civic Media του MIT, έγραψε στα μέσα του Αυγούστου ένα τεράστιο post στο The Atlantic, επικρίνοντας την επίδραση της διαφήμισης στο Διαδίκτυο και σημειώνοντας τις απολογίες του για τη συμβολή του. Κι αυτό γιατί, ενώ εργαζόταν στην εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων Tripod (αλήθεια, τη θυμάστε;) στη δεκαετία του '90, εμπνεύστηκε τις... pop-up ads!
"Έγραψα τον κώδικα για να ανοίγει ένα νέο παράθυρο και να εμφανίζει μία διαφήμιση σ' αυτό"σημειώνει χαρακτηριστικά ο Zuckerman. "Ζητάω συγγνώμη. Οι προθέσεις μου ήταν καλές".Όπως εξηγεί, σκοπός του ήταν να κρύψει ένα διαφημιστικό banner που μία μεγάλη εταιρεία αυτοκινήτων είχε αγοράσει κατά λάθος σε μία ιστοσελίδα με σεξουαλικό περιεχόμενο. Ήταν πολύ αργά ώστε να αφαιρέσει τη διαφήμιση από την ιστοσελίδα, έτσι δημιούργησε μία pop up ad για να την κρύψει. Τότε, φυσικά, δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο δημοφιλείς θα γίνουν οι pop-up ads κατόπιν. Αφού έγραψε τον κώδικα για την εν λόγω διαφήμιση, οι Geocities τον αξιοποίησαν σε διάφορες περιπτώσεις και σύντομα ήταν... παντού!
Σήμερα, οι pop-up ads δε μας απασχολούν και τόσο πολύ όσο έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Τα pop-up blockers μάς έχουν σώσει σε πολλές περιπτώσεις, ενώ ενδεικτικό είναι πως το extension για browsers Adblock Plus που εξαφανίζει παντελώς τις.... διαφημίσεις από την πλοήγησή σας στο Διαδίκτυο, έχει σημειώσει πάνω από 300 εκατ. downloads. 
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger