Android One: Πάμφθηνες καλές Android συσκευές με άμεσες αναβαθμίσεις

17 Σεπτεμβρίου 2014

Το πρόγραμμα Android One, του οποίου όλες τις λεπτομέριες μάθαμε σήμερα, είναι κάτι για το οποίο είμαι -συγκρατημένα- ενθουσιασμένος.
Σκοπός του να προσφέρει πολύ φθηνές -αλλά παράλληλα καλές- Android συσκευές σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Είναι γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, μία τεράστια μερίδα χρηστών δεν έχει πρόσβαση σε σύγχρονα Smartphones, με ό,τι αυτό συνεπάγεται:
Να μην μπορεί να κάνει μία αναζήτηση στο Google -το οποίο προσφέρει γνώσεις-, να μην μπορεί να βρει εύκολα το πλησιέστερο νοσοκομείο στα Maps, να μην μπορεί πραγματοποιήσει μία βίντεο κλήση κτλ.
Τις πρώτες πληροφορίες για το πρόγραμμα Android One τις είδαμε στο Google I/O. Σήμερα είχαμε την επίσημη ανακοίνωση με πλήθος σχετικών πληροφοριών, αλλά πιστεύω αξίζει να αρχίσουμε από το βίντεο του προγράμματος:

Οι συσκευές είναι γενικά "μελετημένες" για τις αγορές για τις οποίες προορίζονται, προσφέροντας χαρακτηριστικά όπως ραδιόφωνο FM, αφαιρούμενη μπαταρία, Dual Sim και επεκτάσιμη μνήμη.
Η αγορά της Ινδίας είναι η πρώτη στο πρόγραμμα, με την φθηνότερη συσκευή να ξεκινάει από τα 6399 Rs (~80 ευρώ με την σημερινή ισοτιμία), ενώ είδαμε χθες και κάποια ελαφρώς ακριβότερη στα 90 ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες (Ινδονησία, Φιλιππίνες, Μπανγκλαντές, Νεπάλ, Πακιστάν, Σρι Λάνκα), και από το νέο έτος και αλλού.
Οι πρώτοι κατασκευαστές Android One συσκευών είναι η Micromax, η Karbonn και η Spice, φορώντας SoCs της MediaTek. Οι Partners του προγράμματος όμως είναι πολλοί περισσότεροι και γνωστότεροι στον δυτικό κόσμο: Acer, Alcatel Onetouch, ASUS, HTC, Lava, Lenovo, Panasonic και Xolo αναμένεται να κατασκευάσουν σχετικές συσκευές. (και ίσως φοράνε SoCs της Qualcomm καθότι και εκείνη συμμετέχει στο πρόγραμμα.) Κάποιες "συμφωνίες" και με παρόχους "προσθέτουν" στο πρόγραμμα, δίνοντας δωρεάν MB με κάθε συσκευή.
Συν τοις άλλοις, οι αναβαθμίσεις στις συγκεκριμένες συσκευές θα δίνονται απευθείας από την Google, άμεσα, όπως γίνεται και στα Nexus, άρα θα είναι από τις πρώτες που θα αναβαθμιστούν σε Android L, αργότερα μέσα στο έτος.
Πάμφθηνα άψογα smartphones σε τιμές χώμα για τις αναπτυσσόμενες χώρες, λοιπόν. Thats a big win right there!

Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger