Πρακτικές Συμβουλές: Προετοιμασία της συσκευής για την υποδοχή του iOS 8

17 Σεπτεμβρίου 2014

Το iOS 8 είναι προ των πυλών, με την ευρεία διαθεσιμότητα να έχει προγραμματιστεί επίσημα για τις 17 Σεπτεμβρίου (δηλαδή αύριο). Είναι λοιπόν καλή ώρα να προετοιμάσουμε τις συσκευές μας για το μεγάλο update για το iPhone, το iPad και το iPod touch. Πριν όμως προχωρήσουμε
στην μετάβαση στο ανασχεδιασμένο νέο λειτουργικό σύστημα, θα πρέπει να ελέγξουμε την συμβατότητα καθώς και να κάνουμε κι ένα ξεκαθάρισμα στην iOS συσκευή μας. Εδώ σας παραθέτουμε 6 βήματα γα την προετοιμασία υποδοχής του iOS 8, που θεωρούμε απαραίτητα και θα προτείναμε να τα ακολουθήσετε ευλαβικά.

1. Ελέγξτε την συμβατότητα των συσκευών σας

Η παρακάτω λίστα φαίνεται να μην έχει αλλάξει από την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του νέου λειτουργικού συστήματος. Γι αυτό σιγουρευτείτε εάν η συσκευή που κατέχετε συμπεριλαμβάνεται στην παρακάτω λίστα. Συγκεκριμένα το iOS 8 είναι συμβατό με τις παρακάτω συσκευές:

iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus
iPod touch 5th gen
iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad mini, iPad mini 2



Κάτι που πρέπει να προσέξουμε εδώ. Το ότι είναι τα παλαιότερα μοντέλα iPhones και iPads συμβατά, όπως αναφέρενται στη λίστα, δεν σημαίνει πως είναι αναγκαίο να αναβαθμίσετε τώρα. Φιλική συμβουλή, από την εμπειρία μας, μία τέτοιου είδους αναβάθμιση καλό θα ήταν κάτοχοι παλαιότερων μοντέλων, να περιμένουν την αμέσως επόμενη έκδοση, (8.0.1 ή 8.0.2) η οποία θα επιλύσει προβλήματα ταχύτητας κι εμφάνισης. Κάτι τέτοιο μπορεί να μην ισχύει στο iOS 8, αλλά καλό είναι να το θίξουμε.

2. Έχετε ήδη beta έκδοση του iOS 8

Πολλoί από εσάς ίσως να έχετε εγκαταστήσει κάποια από τις δοκιμαστικές εκδόσεις (επίσημα ή ανεπίσημα). Θα πρέπει να γνωρίζετε πως όλες οι δοκιμαστικές εκδόσεις έχουν ημερομηνία λήξης. Από τη στιγμή που λήξει η δοκιμαστική έκδοση το τηλέφωνο καθίσταται μη λειτουργικό. Θα πρέπει είτε να κάνετε υποβάθμιση της έκδοσης (downgrade), ή να αναβαθμίσετε στην τελική δοκιμαστική GM.

Και οι δύο επιλογές είναι εύκολες στην πράξη. Στην μέν πρώτη, βάζετε την συσκευή σας σε DFU Mode και στη συνέχεια επιλέγετε restore από το iTunes, ενώ στη δεύτερη θα πρέπει να αναζητήσετε την τελική δοκιμαστική στα γνωστά - άγνωστα σημεία. Δεν μπορούμε να κάνουμε αναφορά επ' αυτού. Δεν είναι διαθέσιμη OTA όπως οι προηγούμενες δοκιμαστικές εκδόσεις.

3. Ξεκαθάρισμα iOS εφαρμογών

Χωρίς να είναι απαιτητό, καλό θα ήταν σε τέτοια magor updates, μiας δίνεται και η ευκαιρία, να κάνουμε κι ένα ξεκαθάρισμα στις εφαρμογές που έχουμε στη συσκευή μας. Νόμιζω είναι κατανοητό. Διαγράφετε εφαρμογές τόσο από το iPhone όσο και από το iPad τις οποίες δεν χρησιμοποιείτε, απελευθερώνοντας σημαντικό χώρο στη συσκευή σας και τακτοποιείτε τις υπόλοιπες, ευκαιρία είναι! Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απώλειας διότι όλες οι εφαρμογές οι οποίες έχετε αγοράσει, μπορείτε να τις ξανακατεβάσετε οποιαδήποτε στιγμή τις χρειαστείτε χωρίς φυσικά να τις ξαναπληρώσετε.


4. Aντιγραφή φωτογραφιών και Video στον υπολογιστή σας

Στις μέρες οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το iPhone μας ως κύρια φωτογραφική μηχανή και video camera. Αυτό σημαίνει πως πολλές αναμνήσεις μας από ταξίδια ή στιγμές βρίσκονται εκεί και φυσικά δεν θα θέλαμε να τις χάσουμε. Το Photostream για πολλούς είναι μια παρεξηγημένη υπηρεσία κι εξάλλου κρατάει μόνο τις 1000 τελευταίες φωτογραφίες. Σε αυτή την υπηρεσία έως τώρα δεν υποστηρίζεται το video.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αντιγράψετε στον υπολογιστή σας, όσες φωτογραφίες και Video επιθυμείτε να αποθηκεύσετε, είτε έχετε Mac είτε έχετε windows. Ενναλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες όπως Dropbox ή Cloud όπου δεν είναι απαραίτητη η χρήση υπολογιστή.

5. Διπλό backup σε iTunes και iCloud

Θα σας συνιστούσαμε να κρατήσετε διπλό Backup καθώς μειώνονται στο ελάχιστο η πιθανότητες να χάσετε τα δεδομένα σας. Κάνετε ένα Backup τοπικά στο iTunes κι ένα Backup στο iCloud, εάν θέλετε να διαγράψετε τη συσκευή σας για οποιαδήποτε αιτία. Το Backup των συσκευών είναι πολύ εύκολο σε οποιαδήποτε iPhone, iPad ή iPod touch.

Backup στο iTunes: Συνδέστε τη συσκευή σας στο υπολογιστή > επιλέξτε τη στο iTunes > πατήστε "Back Up Now"
Backup στο iCloud: Πηγαίνουμε Ρυθμίσεις > iCloud > Αποθήκευση κι αντίγραφα > "Αντίγραφο iCloud"

Κρατάτε πάντα αντίγραφο ασφαλείας πριν κάνετε οποιοδήποτε update στη συσκευή σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ειδικά για μεγάλες αναβαθμίσεις όπως είναι το iOS 8.

6. Ενημέρωση κι Εγκατάσταση iOS 8

Είστε πλέον έτοιμοι και έτοιμες να προχωρήσετε στην αναβάθμιση του iOS λειτουργικού συστήματος στην iOS 8. Η διαδικασία εγκατάσταση πλέον είναι πολύ απλή μέσω OTA ως συνήθως και θα είναι ευρέως διαθέσιμη στις 17 Σεπτεμβρίου δηλαδή αύριο. Από την αλλη πλευρά εάν είστε προγραμματιστές μπορείτε να εγκαταστήσετε την τελική δοκιμαστική έκδοση GM από την Apple. Τώρα εάν είστε ανυπόμονος υπάρχει άλλη μέθοδος κάνοντας clean install τώρα, αλλά δεν σας την συνιστούμε πλέον καθώς αύριο αναμένουμε την επίσημη. Όπως και να έχει σας ευχόμαστε καλή απόλαυση καθώς το iOS 8 αναμένεται να φέρει πλήθος νέων χαρακτηριστικών στις συσκευές μας.


[via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger