Ερευνητές χρησιμοποιούν τηλεφωνικά δεδομένα για να προβλέψουν το έγκλημα στο Λονδίνο

21 Σεπτεμβρίου 2014


Μια παραπλήσια πραγματικότητα με αυτή της γνωστής ταινίας του Steven Spielberg με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise, Minority Report, φαίνεται πως έχει κατά νου το
Πανεπιστήμιο του Τρέντο στην Ιταλία για την έρευνα του με θέμα "Once Upon a Crime".
Στη περίπτωση της τεχνικής πρόγνωστης εγκλήματος πάντως του Πανεπιστημίου, δεν συμπεριλαμβάνονται οι "Προγνώστες" της ταινίας.

Οι ερευνητές συνδύασαν ανώνυμα δεδομένα παρόχων κινητής τηλεφωνίας και δημογραφικά στοιχεία από διάφορες περιοχές του Λονδίνου μαζί με αληθινά στοιχεία από εγκλήματα για να προβλέψουν σε ποια περιοχή θα μπορούσε να εμφανιστεί μια παράβαση. Οι Ιταλοί ερευνητές ανέφεραν πως ο αλγόριθμος πρόβλεψης που χρησιμοποίησαν ήταν αρκετά ακριβής, περίπου 70%, ασχέτως αν η περιοχή έχει ή όχι χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας.

Το ποσοστό δεν είναι αρκετό για να αρχίσει κάποιος σαν τον αστυνόμο John Anderton να "μαζεύει" από τους δρόμους εγκληματίες (ή πιθανούς εγκληματίες) αλλά ίσως μελλοντικά αποτελέσει ένα εργαλείο για τις πόλεις που παλεύουν με την εγκληματικότητα αλλά έχουν και θέματα με τους προϋπολογισμούς τους ώστε να αποφασίσουν ποιες περιοχές χρειάζονται περισσότερη ή λιγότερη αστυνόμευση.

 Site: Engadget via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger