Το HealthKit της Apple σύντομα και σε νοσοκομεία

19 Σεπτεμβρίου 2014

Πολύ σύντομα αρκετά νοσοκομεία θα δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία HealthKit, της Apple. Σύμφωνα με το Reuters, τα Πανεπιστήμια Duke και Stanford είναι μόλις μερικές βδομάδες μακρυά από την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου του προγράμματος, το οποίο θα επιτρέπει σε γιατρούς να παρακολουθούν τα δεδομένα των ασθενών τους, κατόπιν άδειάς τους.
Στο πιλοτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Stanford, ασθενείς με διαβήτη Τύπου 1 (αρχικά θα είναι δύο) θα πρέπει να έχουν μαζί τους τόσο τον έξυπνο μετρητή των επίπεδων γλυκόζης στο αίμα -για τον έλεγχο του σακχάρου- και το iPod touch.

Για το πιλοτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Duke δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά πράγματα, ωστόσο οι γιατροί θα παρακολουθούν τη πίεση και το βάρος των ασθενών με καρκίνο ή με προβλήματα στη καρδιά. Αν η δοκιμαστική περίοδος εξελιχθεί ομαλά, τότε ενδεχομένως να προστεθούν στα προγράμματα και άλλοι ασθενείς.

Το Reuters, εξηγεί πως η Apple είναι πολύ αυστηρή με το θέμα των δεδομένων των χρηστών, και πως είναι υπό σκέψεις για τη παροχή πιστοποιητικού στις εταιρείες/ προμηθευτές εφαρμογών/ συσκευών που αφορούν στο Helathkit app ώστε να εξασφαλίσει ότι τα ιατρικά δεδομένα των χρηστών δε θα διαρρεύσουν σε διαφημιστικές εταιρείες/ marketeers και ότι θα αποθηκεύονται με απόλυτη ασφάλεια κ.ά.

 Site: Engadget via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger