iPhone 6: μία ναυαρχίδα του 2012 ανάμεσα σε αυτές του 2014

10 Σεπτεμβρίου 2014


Πέρασαν κάτι μήνες και κάτι ψιλά από την πρώτη φορά που αναφέρθηκε η φράση “iPhone 6” μέσα σε αυτό το Site.
Μέσα σε αυτούς τους μήνες πολλά ακούστηκαν, πολλά ειπώθηκαν, πολλά διέρρευσαν, πολλά προβλέφθηκαν, όμως η Apple είναι εδώ για να μας διαψεύσει.

Flashback

Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς από το πρωταπριλιάτικο άρθρο για το iPhone 6; Την 8αρα κάμερα; Τα 1850mAh μπαταρίας; Το iNFC “το οποίο προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα πληρωμής των αγορών σας μέσω του κινητού τηλεφώνου“; Η μήπως την οθόνη 4,7 ιντσών, τεχνολογίας “hyper-retina“ (αστοχήσαμε λίγο στο όνομα, η ουσία είναι ότι μιλάμε για μια καινοτόμο τεχνολογία, εξ' ου και το νέο όνομα); Κι όμως αγαπητοί αναγνώστες, όλα αυτά δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά επιβεβαιώνουν τα όσα γράψαμε με πολλή δόση χιούμορ την 1η Απριλίου 2014 σε αυτό το άρθρο. 

Τι είδαμε;

Είδαμε το λεπτότερο iPhone της αγοράς. Η αλήθεια είναι ότι με το λανσάρισμά του, φαίνεται πως μεγάλωσε ο αντίχειρας. Όσο για την οθόνη Retina HD; Η Apple δείχνει ότι το μέλλον της ανήκει καθώς μετά την απλή Retina, έκανε την εμφάνισή της η Retina HD, στη συνέχεια φαντάζομαι θα κάνει την εμφάνισή της η Retina Super HD, η Retina Mega HD, η Retina Ultra HD κ.ο.κ.
Το σίγουρο είναι ότι η Apple “ανακάλυψε“ την 1080p FHD ανάλυση (μόνο στο 6 Plus) η οποία, για τον ανταγωνισμό, αποτελεί ήδη κάτι το ξεπερασμένο. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί κανείς στο πάχος των συσκευών, οι οποίες φτάνουν περί τα 7mm (6,9mm το iPhone 6 και 7,1mm το iPhone 6 Plus), το οποίο αποτελεί και το μοναδικό ικανό “πάτημα“ της Apple απέναντι στον ανταγωνισμό. Συνεχίζοντας, η Apple συνεχίζει να πλασάρει μπαταρίες με αστεία χωρητικότητα, καθώς το iPhone 6 διαθέτει μπαταρία 1810mAh, η οποία είναι απογοητευτική σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ενώ αντίθετα στο iPhone 6 Plus η μπαταρία φτάνει τα 2900mAh, μικρότερη από τον ανταγωνισμό μεν, αλλά ικανή να κρατήσει αξιοπρεπέστατα τη συσκευή. Οι συσκευές, διαθέτουν 1GB RAM σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ η κάμερα παραμένει στα 8MP με βελτιώσεις στο φακό.
Apple iPhone 6

Apple Pay… Πληρώστε με το κινητό σας!

Με μια φράση, πολύ πιο χρήσιμο από ένα απλό... NFC! Τεχνολογία του 2011, την ονομάζουμε Apple Pay και την παρουσιάζουμε σαν καινοτομία 3 χρόνια μετά.
Apple Pay

Apple Live Coverage Blog

Τί έγραψε όμως η Apple στο Live Blog της κατά τη διάρκεια της παρουσίασης;
”Whoa. The iPhone 6 is up to 50x faster than the original iPhone”. ”Graphics are an incredible 84 times faster than the original iPhone”.
ΟΚ, τους πήρε μόλις 6 χρόνια για να τα επιτύχουν.
“The iPhone 6 Plus will play games in higher resolution than next generation consoles. Think about that for a minute”.
Πολύ θα ήθελα να παίξω NBA 2K15 στο iPhone 6 Plus και να αποδίδει καλύτερα σε σχέση με το PS4.
“There’s a special landscape mode for the Home screen“. Και “iPhone 6 Plus lets you see even more content in a new landscape view“.
Σε ποια χρονιά είμαστε;
“iPhone 6 has improved face detection for selfies and group selfies. Get your (duck) face ready“.
Να και κάτι ακόμα που πέσαμε μέσα την 1η Απριλίου ως προς τον σκοπό της μπροστινής κάμερας κι ας πέσαμε έξω στον αισθητήρα (“η εμπρόσθια κάμερα φτάνει στα 2MP προσφέροντας μοναδικές selfie φωτογραφίες στις τουαλέτες των καφετεριών“).
“These iPhones obviously have bigger displays, but more importantly, they’re amazing products in every single way.”
Τάδε έφη Τιμ Κουκ. Δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά, συγγνώμη. Απορώ πώς μπορεί να το λέει αυτό, όταν από άποψη Specs οι iΣυσκευές είναι στα μάτια μου σαν ένα μεταλλικό σασί με Refurbished κομμάτια παλαιών Android συσκευών.

Apple Watch

Όσο για το ρολόι; Στα μάτια μου, μου φάνηκε πιο παραμετρικό κι απ’το τηλέφωνο, αν και δεν λύθηκε η απορία μου περί αυτονομίας. Πάντως, θα σταθώ σε μια φράση του Live Coverage Blog.
“Receive and send messages in amazing ways — from your wrist“.
Αναφορές παράδοσης στο ρολόι, θα έχουμε;
Apple Watch

Μια ναυαρχίδα του 2012, ανάμεσα σε αυτές του 2014

Μια γρήγορη βόλτα σε συγκριτικά τεστ θα επιβεβαιώσει αυτά που γράφουμε. Ας συγκρίνει κάποιος το iPhone 6 με το Nexus 4 ή το Samsung Galaxy Alpha και το iPhone 6 Plus με το Galaxy Note 2 και το LG G3 που έχουν ίδιες διαστάσεις οθόνης. Γιατί διαλέγουμε αυτές τις συσκευές; Για να δει κανείς ιδίοις όμμασι τη σύγκριση των δύο ναυαρχίδων της Apple με δυο συσκευές ιδίων διαστάσεων, αλλά λανσαρισμένες τόσο το 2012, όσο και το 2014!

Επίλογος (κυριολεκτικά)

Ο συντάκτης έχει αναφέρει πολλάκις ότι ένα καλό λανσάρισμα της Apple θα βοηθήσει πολύ τον ανταγωνισμό. Περίμενα με ανυπομονησία την παρουσίαση της Apple για να δω κάτι εξαιρετικό, κάτι που θα ήταν ικανό να κοντράρει το Android και να ρίξει το ποσοστό του, για το καλό του ανταγωνισμού.
Το iPhone 6 αποτελεί ίσως τον επίλογο για την Apple στην (όποια) προσπάθειά της να κερδίσει μερίδιο στο Market Share. Ίσως εναποθέτει τις ελπίδες της στο iPhone 6 Plus το οποίο προσωπικά και θα προτιμούσα, αντί του μικρού iPhone 6.


Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger