iPhone 6 και iPhone 6 Plus, με τους αντίχειρες να μεγάλωσαν

09 Σεπτεμβρίου 2014

Η (κωμικοτραγική) παρουσίαση της Apple έφτασε στο τέλος της και ανακοινώθηκαν επίσημα τα iPhone 6 στις 4,7in και 6 Plus στις 5,5in!
Φυσικά το καλύτερο είναι ότι μεγάλωσαν οι αντίχειρες των ανθρώπων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν μικρότεροι! Στο συγκεκριμένο άρθρο θα
αναφερθώ μόνο στην .. αλλαγή μεγέθους της οθόνης. Θα ακολουθήσουν επόμενα για κάθε πτυχή της παρουσίασης, και λεπτομέρειες για τις συσκευές.
Να θυμίσουμε φυσικά ότι η Apple στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να πείσει τον κόσμο ότι η ιδανική διάσταση οθόνης για Smartphones είναι οι 4in. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το σχετικό απόσπασμα από την παρουσίαση του iPhone 5, αλλά και την απαράδεκτη διαφήμιση που το συνόδευε, με αντίχειρες που φτάνουν από "εδώ ως εδώ" και το ότι -το να πάρεις 4in κινητό- είναι θέμα "κοινής λογικής".
Είναι δυσάρεστο που πολλοί πίστεψαν άκριτα αυτό που τους πλάσαρε το marketing της Apple και δεν θέλησαν να κρίνουν οι ίδιοι την "ιδανική" -για εκείνους- διάσταση οθόνης.
Σήμερα η Apple αναγκάζεται να καταφύγει σε μία ακόμα επική κωλοτούμπα. Και να αναιρέσει αυτό που τόσο έντονα είχε διαφημίσει.
Όπως και να χει, τα νέα μεγαλύτερα iPhones είναι γεγονός (να καλωσορίσουμε την Apple στο 2011), οπότε και οι ifans θα έχουν την χαρά να απολαύσουν αυτό που στον κόσμο της λογικής θεωρούμε εδώ και χρόνια δεδομένο: "Μία οθόνη που να μπορείς να δεις, και να δουλέψεις σ αυτήν."
Γιατί μέχρι τώρα η "εμπειρία χρήσης" του iPhone περιελάμβανε το να έχεις μία μικροσκοπική οθόνη στην οποία δεν μπορείς να διαβάσεις ένα pdf, δεν μπορείς να δεις άνετα μία ιστοσελίδα, δεν μπορείς να δεις άνετα μία φωτογραφία ή ένα βίντεο, δεν μπορείς άνετα να παίξεις ένα παιχνίδι, δεν μπορείς άνετα να πληκτρολογήσεις κτλ.
Θα κλείσω γενικεύοντας ελάχιστα, καθότι το παρακάτω δεν ισχύει -μόνο- για την Apple:
Ελπίζω η συγκεκριμένη μέρα να είναι αφορμή για μία μερίδα χρηστών να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να ακολουθούν -και να πιστεύουν- άκριτα το marketing των εταιρειών.
Το ότι κάτι σου το πλάσαρε το marketing κάποιας πολυεθνικής ως το ιδανικό, δεν σημαίνει και ότι όντως είναι. Παραδείγματα δεκάδες, η 4in οθόνη του iPhone, η QHD οθόνη του G3, οι OLED οθόνες της Samsung κτλ.
Γιατί wanna-be τσοπάνηδες (εταιρείες που να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες) θα υπάρχουν πολλοί. Σημασία έχει να μην υπάρχουν πρόβατα να τους ακολουθούν.



Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger