Minecraft: Και επίσημα στα χέρια της Microsoft

16 Σεπτεμβρίου 2014

Η Σουηδική Mojang, η εταιρεία που ευθύνεται για τον δημοφιλή τίτλο παιχνιδιού Minecraft πέρασε και επίσημα στα χέρια της Microsoft επιβεβαιώνοντας τα όσα είχαμε γράψει την περασμένη εβδομάδα περί εξαγοράς στην τιμή των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι
στην κατοχή του κολοσσού των λειτουργικών συστημάτων, Microsoft, περνά το παιχνίδι που κατάφερε να πουλήσει πάνω από 54 εκατομμύρια αντίτυπα και που επιτρέπει στους παίκτες του να οικοδομήσουν με έναν ρετρό τρόπο κατασκευές από κύβους σε έναν τρισδιάστατο κόσμο. Όλο αυτό κόστισε τελικά όντως 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το ποσό που φημολογούνταν αυτές τις ημέρες. 

Την ανακοίνωση αυτής της συμφωνίας γνωστοποίησε ο επικεφαλής του Xbox, κ. Phil Spencer . Τα βασική στελέχη της Mojang μεταξύ αυτών και οι ιδρυτές της, αποχωρούν από την εταιρεία και διαβεβαιώνουν τους οπαδούς τους ότι «όλα θα πάνε καλά». Ορισμένοι αναλυτές εικάζουν ότι η συμφωνία αυτή αποσκοπεί σε ένα και μόνο στόχο της Microsoft, στο να προσελκύσει περισσότερους χρήστες για τις Windows Phone συσκευές. 

Χρονικά, η είδηση και μετέπειτα ανακοίνωση για αυτή την εξαγορά, έρχεται έναν μόλις χρόνο μετά την αγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Φιλανδικής Nokia από την Microsoft. 
Ο ιδρυτής Mojang του, Markus Persson, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Notch», στο παρελθόν υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός με την Microsoft σχολιάζοντας στο Reuters ότι οι Windows Phones συσκευές κατέχουν μικρά ποσοστά πωλήσεων και δεν αξίζει να φτιάξει κάποιος εφαρμογές για αυτή την πλατφόρμα. 

Η Microsoft επισημαίνει ότι το Minecraft, που τον προηγούμενο μήνα ήταν το τρίτο πιο δημοφιλές παιχνίδι σε κονσόλες, θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο στις πλατφόρμες που το συναντούσαμε ως σήμερα: PC, iOS, Android, Xbox και PlayStation. Ωστόσο, ο δημιουργός του Markus «Notch» Persson αποχωρεί από την εταιρεία, χωρίς να εξηγεί γιατί.

Οι φανατικοί οπαδοί του παιχνιδιού εξέφρασαν τις ανησυχίες τους με την Microsoft να είναι ο νέος ιδιοκτήτης, ενώ μερικοί άλλοι θαυμαστές έχουν την άποψη ότι η Microsoft θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο για να βρει τρόπους ώστε να αναβαθμιστεί και άλλο το παιχνίδι που λάτρεψαν. 

Έως τα τέλη του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία εξαγοράς και ο Notch είχε αποφασίσει εξαρχής ότι δεν θέλει να έχει την ευθύνη μια εταιρείας μεγέθους της Microsoft με παγκόσμια απήχηση. 

[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

1 σχόλιο:

  1. "Ωστόσο, ο δημιουργός του Markus «Notch» Persson αποχωρεί από την εταιρεία, χωρίς να εξηγεί γιατί."

    Εξηγεί τον λόγο που φεύγει εδώ...
    http://notch.net/2014/09/im-leaving-mojang/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger