Το WikiLeaks δημοσιοποιεί το λογισμικό κατασκοπείας FinFisher

16 Σεπτεμβρίου 2014

Το WikiLeaks, σε μία προσέγγιση "όλα ή τίποτα" για να αποκαλύψει τις "γκρίζες" κατασκοπευτικές κυβερνητικές δραστηριότητες, δημοσίευσε λεπτομέρειες και διέθεσε -για κατέβασμα- το λογισμικό που χρησιμοποίησαν οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας, της Ιταλίας
ή του Πακιστάν και άλλων κρατών για να παραβιάζουν τις συσκευές των πολιτών και να κατασκοπεύουν, ανεξάρτητα από τη πλατφόρμα που "τρέχουν".
Η ιστοσελίδα ελπίζει ευαίσθητοι σε θέματα ιδιωτικότητας developers, να κατεβάσουν το λογισμικό και να χρησιμοποιήσουν τον κώδικα για να βελτιώσουν την ασφάλεια και να εμποδίσουν τις κυβερνήσεις να κατασκοπεύουν με ευκολία.
Επίσης ασκεί πίεση στη Γερμανία να πατάξει τη FinFisher (η εταιρεία πίσω από το λογισμικό που έχει όμοιο όνομα είναι Γερμανική, συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί έως σήμερα, αποτελεί πρώην τμήμα μίας Βρετανικής εταιρείας, και ειδικεύεται στη κατασκευή λογισμικού που μπορεί να υποκλέψει επικοινωνίες και δεδομένα από οποιαδήποτε πλατφόρμα, φορητή ή μη) και να σταθεί στο ύψος των αρχών αντι-επιτήρησης που έχει επιδείξει (η Γερμανία δεν ανανέωσε συμβόλαιο που είχε με τη Verizon, εξαιτίας του σκανδάλου κατασκοπείας και των ανησυχιών της ότι ο πάροχος έδινε στοιχεία στην NSA).

Η στρατηγική του WikiLeaks ενδεχομένως να στεφθεί από επιτυχία, ωστόσο υπάρχει η ανησυχία ότι ορισμένοι developers θα πάρουν τον κώδικα για να τον χρησιμοποιήσουν με σκοτεινούς σκοπούς, όπως είναι το keylogging ή η παρακολούθηση μέσω webcam.

 Site: Engadget via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger