Motorola Moto G 2014 hands-on: Το δις εξαμαρτείν...

16 Σεπτεμβρίου 2014

...τ’αυτόν ούκ ανδρός σοφού! Τάδε έφη Μένανδρος πριν από 2,5 χιλιετίες σχεδόν και ευτυχώς για εμάς, η Motorola φαίνεται να τον έλαβε υπ’όψιν της. Τουλάχιστον αυτό δείχνει το νέο Moto G (2014) που είχαμε στα χέρια μας για δοκιμή, λίγες
μέρες πρoτού κυκλοφορήσει και επίσημα στην ελληνική αγορά! Είναι το τρίτο Motorola hands-on review μας μετά τα Moto 360 και Moto X 2014 και απ’ότι φαίνεται, η εταιρεία έκανε το...3 στα 3!


Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ήδη γνωρίζετε, φυσικά, πως το Moto G 2014 (dual-SIM) κοστίζει €199, είναι λοιπόν ακριβώς στα όρια της «μικρής» κατηγορίας και ως τέτοιο μοντέλο θα το κρίνουμε. Ελαφρώς ακριβότερο από το πρώτο Moto G που αποδείχθηκε πολύ δημοφιλές στην αγορά μας (και παγκοσμίως), παρά τις αδυναμίες του, πολλές από τις οποίες έχουν διορθωθεί στον διάδοχό του. Ωστόσο, να μη ξεχνάμε πως όλες οι συσκευές έχουν ανέβει επίπεδο έκτοτε, έτσι ο ανταγωνισμός με την ίδια τιμή θα είναι αρκετά πιό δύσκολος.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
  • Διαστάσεις: 141.5 x 70.7 x 11 mm
  • Βάρος: 149 γρ.
  • Οθόνη: 5” IPS (720x1280 pixels), Gorilla Glass 3
  • Επεξεργαστής: 4-Core Qualcomm Snapdragon 400 (1,2GHz)
  • Μνήμη: 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου
  • Συνδεσιμότητα: 3G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac-Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.0-A2DP-LE,  microUSB v2.0-USB Host, GPS (A-GPS), GLONASS
  • Λειτουργικό: Android KitKat 4.4.4 (αναβαθμίσιμο σε Android L)
  • Κάμερα: 8 MPixel με LED flash, HDR, λήψη 720p video στα 30FPS και slow-motion 720p, stereo εγγραφή ήχου, εμπρόσθια 2 MPixel.
  • Μπαταρία: 2.070mAh

Κατασκευή και σχεδίαση

Το Moto G 2014 παραμένει πλαστικό, αλλά με καλή ποιότητα κατασκευής και τα γνωστά,εναλλάξιμα πίσω καλύμματα που αγάπησαν οι χρήστες, σε διάφορα χρώματα. Σαφώςμεγαλύτερο σε μήκος και σε πλάτος (λόγω της μεγαλύτερης οθόνης), αλλά καταφέρνει να είναι ελαφρώς λεπτότερο από το πρώτο Moto G και μόλις 5 γραμμάρια πιό βαρύ. Τα πλήκτρα είναι στο πλάι και κρίνονται μέτρια προς καλά από πλευράς αίσθησης, ενώ τα διπλά ηχεία στην πρόσοψη αμέσως τραβούν το βλέμμα του παρατηρητικού χρήστη. Σχεδόν καμία αλλαγή στο πίσω μέρος του, ενώ η εμπρόσθια κάμερα έχει μεταφερθεί δεξιά από το ακουστικό.
moto g 2014 (2)
Αφαιρώντας το καπάκι εμφανίζονται οι δύο υποδοχές για κάρτες micro-SIM, μια στα αριστερά και μια στα δεξιά, ενώ στο πάνω μέρος βρίσκεται αυτό που θα έπρεπε να έχει από πέρυσι βάλει η Motorola στην “budget” συσκευή της και που όλοι ζητούσαν, η υποδοχή microSD! Ναι, επιτέλους το Moto G 2014 δέχεται επέκταση του αποθηκευτικού του χώρου, ώστε να το φορτώνετε με αρχεία ήσυχοι. Η μπαταρία του δεν είναι αφαιρούμενη, πάντως.

Λειτουργικότητα και hardware

Από τις σημαντικότερες βελτιώσεις που φέρει το Moto G 2014, είναι αναμφίβολα η οθόνη του. Και πάλι IPS panel, και πάλι 720p ανάλυση, αλλά μισή ίντσα μεγαλύτερη διαγώνιος, φθάνοντας τις 5, που θεωρείται πλέον η «χρυσή τομή» για τους περισσότερους χρήστες. Μην περιμένετε θαύματα από αυτήν, επιτυγχάνει καλή χρωματική απόδοση και απεικόνιση, αλλά θα θέλαμε σίγουρα περισσότερη φωτεινότητα, στη μέγιστη ρύθμισή της...θα σας δυσκολέψει λίγο υπό ήλιο (σε αντίθεση με την AMOLED του Moto X 2014).
moto g 2014 (6)
Από εκεί και πέρα, το ότι πρόκειται απλά για μια ελαφρώς ανανεωμένη έκδοση του Moto G, φαίνεται και από το chipset, αφού είναι ακριβώς το ίδιο τετραπύρηνο Snapdragon 400 στο 1,2GHz, με το ίδιο Adreno 205 GPU και το ίδιο 1GB RAM. Κάτι που δεν απογοητεύει, ωστόσο, αφού είπαμε ποιά είναι η κατηγορία της συσκευής. Είναι σβέλτη και το lag γίνεται αντιληπτό ελάχιστα, το stock Android (4.4.4) βοηθάει πολύ καθώς είναι «ελαφρύ» και δε βάζει δύσκολα στο hardware. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε απλώς υποστήριξη περισσότερων Wi-Fi bands και τίποτε περισσότερο από όσα είχε το πρώτο Moto G, αλλά δηλώνουμε ικανοποιημένοι...αν είχε και NFC, θα ήταν άψογο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν οι ίδιες “motion-sensing” δυνατότητες του Moto X 2014, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τοpower/lock κάθε φορά που θέλετε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή ή απλώς να δείτε ειδοποιήσεις/ώρα.

Κάμερα, ήχος, αυτονομία

Με κάποιο περίεργο τρόπο, η Motorola καταφέρνει να αφήνει πάντα ένα ψεγάδι στις συσκευές της, ακόμη κι αν έχει μόλις διορθώσει τα υπόλοιπα κακώς κείμενα. Νέα κάμερα, λοιπόν, με αισθητήρα 8 MPixel (από 5 MPixel στο Moto G), αλλά χωρίς δυνατότητα λήψης video 1080p!Μόνο 720p, λοιπόν, παρουσία HDR, ενώ οι λήψεις είναι όπως θα τις περίμενε κανείς από μια απλά καλή 8άρα κάμερα. Λιτό μενού και εδώ, αλλά γρήγορη εστίαση και touch-to-captureδυνατότητα, όπως στο Moto X, που βοηθάει πολύ όταν βιάζεστε να τραβήξετε μια φωτογραφία, αλλά και burst mode αν κρατήσετε πατημένο το δάκτυλο στην οθόνη. Στα «bonus» η δυνατότητα λήψης slow-motion video στα 720p και η stereo εγγραφή ήχου, ενώ η εμπρόσθια κάμερα είναι και αυτή μεγαλύτερη, στα 2 MPixel.
moto g 2014 (3)moto g 2014 (5)
Οποιαδήποτε συσκευή κάτω των €200 διαθέτει διπλά, stereo ηχεία στην πρόσοψή της, αυτομάτως παίρνει πολύ καλό βαθμό στον τομέα του ήχου. Δεν είναι πανίσχυρα αλλά δε πρόκειται να χρησιμοποιήσει κανείς το Moto G σαν...Hi-Fi, οπότε τα κρίνουμε ικανοποιητικά.
Κλείνουμε με τον τομέα της αυτονομίας, όπως πάντα. Εφ’όσον η 2300άρα μπαταρία του νέου Moto X αρκεί για να του δώσει μια πλήρη ημέρα βαριάς λειτουργίας, αυτή των 2.070mAh του Moto G 2014 σαφώς και μπορεί να τα καταφέρει εξ’ίσου καλά, δεδομένων των μικρότερων απαιτήσεων της συσκευής. Βέβαια, είναι η ίδια μπαταρία που είχε και ο προκάτοχός του, η Motorola θα μπορούσε και μάλλον θα έπρεπε να της προσφέρει λίγη παραπάνω χωρητικότητα. Εν γένει, πάντως, καλός o βαθμός και στην αυτονομία.
moto g 2014 (8)
Πόρισμα για το Moto G 2014; Βελτιωμένο σε ζωτικά σημεία, με μεγαλύτερη οθόνη, την ίδια, καλή κατασκευή, την πολυπόθητη υποδοχή microSD και μια 8άρα κάμερα, ενώ τα καπάκια του μπορούν να...δώσουν λίγο περισσότερο χρώμα στη ζωή σας και να ξεφύγουν από τη μονοτονία λευκού και μαύρου. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο ανταγωνισμός στην κατηγορία €150-250έχει ανέβει πολύ από το 2013, όταν και ήρθε στην αγορά το πρώτο Moto G. Με τις αλλαγές του μπορεί να τον κοιτάξει και πάλι στα μάτια, αλλά οι πωλήσεις δε θα είναι τόσο εύκολες όσο τότε, τουλάχιστον αυτή η αίσθηση μας δίνεται. Δεν παύει να είναι μια all-around συσκευή που δεν υστερεί σχεδόν πουθενά (και ίσως η καλύτερη dual-SIM σε λογική τιμή), ενώ να υπογραμμίσουμε πως θα πάρει και Android L, όταν έρθει η ώρα, κάτι που μετράει στα μάτια πολλών χρηστών. Απλώς, έχει δύσκολο έργο στα χέρια του...
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger