O Tim Cook υπόσχεται ενίσχυση της ασφάλειας του iCloud

06 Σεπτεμβρίου 2014

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στη Wall Street Journal, ο Tim Cook δεν μπορούσε να μην σχολιάσει το πρόσφατο περιστατικό περί διαρροής γυμνών φωτογραφιών celebrities από τους iCloud λογαριασμούς τους. Τα καλά νέα είναι πως ο CEO της Apple διαβεβαιώνει
ότι υπάρχουν βελτιώσεις στο θέμα της ασφάλειας και έρχονται σύντομα στο iCloud, θωρακίζοντας τα ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών. 

Ο Cook αναγνώρισε ότι όντως οι λογαριασμοί iCloud στοχευμένων διασημοτήτων είχαν παραβιαστεί όταν hackers είχαν μαντέψει σωστά τις απαντήσεις στις ερωτήσεις ασφαλείας τους για να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης τους ή όταν έπεσαν θύματα από μια απάτη phishing. Τόνισε πως κανένας κωδικός πρόσβασης δεν διέρρευσε από τους servers της εταιρείας. 

Αφού ανέλαβε την ευθύνη ο Tim Cook, στην συνέχεια αναφέρθηκε στις βελτιώσεις που σχεδιάζει η Apple για την υπηρεσία iCloud, λέγοντας ότι από εδώ και πέρα όταν κάποιος προσπαθεί να αλλάξει τον κωδικού του Apple ID ή να ανακτήσει τα δεδομένα του iCloud, ο χρήστης θα ειδοποιείται άμεσα μέσω email ή push notifications. Ένα δεύτερο μέτρο που θα ληφθεί είναι να ενσωματωθεί στην επόμενη έκδοση iOS 8, η δυνατότητα προστασίας των λογαριασμών iCloud από two-factor authentication, δηλαδή να ζητείται η επιβεβαίωση από το smartphone του χρήστη για οποιαδήποτε νέα αλλαγή, να ειδοποιείτε απευθείας και για κάθε απορία να ενημερώνει το τμήμα ασφαλείας της εταιρείας. 

Η Apple είπε ότι η πλειοψηφία των χρηστών μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιούσε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, τώρα όμως μέσω της νέας έκδοσης του iOS τους ενθαρρύνει περισσότερο για να το πράττουν αυτό. 

[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger