Η Nvidia στρέφεται νομικά εναντίον των Samsung και Qualcomm

06 Σεπτεμβρίου 2014

H Nvidia υπέβαλε αγωγές εναντίον των Samsung και Qualcomm για παραβίαση τεχνολογικών πατεντών που κατέχει και αφορούν την λειτουργία απεικόνισης γραφικών από την GPU. Οι γραπτές καταθέσεις έχουν φτάσει στα χέρια της International Trade
Commission και στο περιφερειακό δικαστήριο του Delaware των ΗΠΑ. Αυτό που ζητά η κατασκευάστρια Nvidia, είναι να μπλοκάρουν τις αποστολές των Samsung Galaxy smartphones, καθώς και ορισμένων tablets που χρησιμοποιούν Qualcomm Adreno, ARM Mali ή Imagination Τechnologies PowerVR αρχιτεκτονικές γραφικών. Επιπλέον, επιμένει να τους χορηγηθεί χρηματική αποζημίωση, καθώς από το 1993, η Nvidia έχει δαπανήσει υπέρογκα ποσά που φθάνουν τα 9.000.000.000 δολάρια για ερευνητικούς σκοπούς και ανάπτυξη νέων ολοκληρωμένων συστημάτων για επεξεργασία γραφικών στοιχείων. 

H υπεύθυνη ομάδα της Nvidia ήρθε σε επαφή με ανθρώπους της Samsung ώστε να διαπραγματευθούν κάποια θέματα όσον αφορά την αδειοδότηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, όμως παρά τις πολλές τους συναντήσεις, δεν δόθηκε οριστική λύση, δεν υπήρξε πρόοδος και η Samsung επανειλημμένα δημιουργούσε εκ νέου προβλήματα. Σε γενικές γραμμές αυτά ήταν τα όσα ανέφερε η Nvidia. 

Συνολικά επτά πατέντες παραβιάζονται και είναι η πρώτη φορά που η Nvidia έχει κινηθεί νομικά κατά ενός κατασκευαστή μετά από 21 χρόνια ιστορίας στον χώρο. Νωρίτερα, τον Αύγουστο η Microsoft προσπάθησε να οδηγήσει στα δικαστήρια την Samsung διεκδικώντας να λάβει τα τέλη αδειοδότησης για την εκμετάλλευση διπλωμάτων που έκανε η νοτιοκορεάτικη εταιρεία. Δεκαπέντε μέρες αργότερα, μια νέα έκθεση εμφανίστηκε και έλεγε ότι οι δύο εταιρείες συναντήθηκαν για να επιλύσουν τις διαφορές τους.

[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger