To ESPN θεωρεί ότι τα eSports δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό!

07 Σεπτεμβρίου 2014


Με την αλματώδη ανάπτυξη και την καθολική αποδοχή που απολαμβάνουν τίτλοι όπως το League of Legends και το DoTA 2, είναι λογικό να έχει ανάψει ξανά η συζήτηση αναφορικά με το κατά πόσο τα eSports θα πρέπει να υπολογίζονται
πλέον κανονικά ως σπορ. Σίγουρα, κατά καιρούς βγαίνουν στην επιφάνεια πολλές απόψεις που σχετίζονται με το θέμα των eSports, ωστόσο η τελευταία δήλωση του προέδρου του ESPN, που αποτελεί το μεγαλύτερο τηλεοπτικό αθλητικό δίκτυο των Η.Π.Α παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον!
 esportsfeatured1024x576
Πρόσφατα, ο πρόεδρος του ESPN, John Skipper δήλωσε ότι τα eSports δεν έχουν καμίααπολύτως σχέση με τα παραδοσιακά αθλήματα, καθώς εμπεριέχουν περισσότερο την έννοια του «διαγωνισμού«,  όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το… σκάκι! Η συγκεκριμένησοκαριστική δήλωση προέκυψε στο πλαίσιο μίας συνέντευξης όταν ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ESPN να σχολιάσει την εξαγορά της υπηρεσίας Twitch από την Amazon έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Όπως μάλιστα ο ίδιος συμπλήρωσε πρωταρχική μέριμνα για εκείνον και για το κανάλι του, είναι η ενασχόληση και η παρουσίαση »αληθινών» σπορ. Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη δήλωση μας προκαλεί μεγάλη απορία, καθώς σχεδόν πριν από ένα μήνα το ESPN είχε υποστηρίξει το DoTA 2 World Championship Tournament με εκτεταμένη προβολή του συγκεκριμένου event. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και  η κυβέρνηση των Η.Π.Α θεωρεί τους gamers του League of Legends ως επαγγελματίες παίκτες, για αυτό όσοι έρχονται από τις χώρες του εξωτερικού για να συμμετέχουν σε τουρνουά που διεξάγονται σε αμερικανικό έδαφος μπορούν πλέον να βγάλουν ευκολότερα VISA.
 lol-esports-athletes
Αναμφίβολα, παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον να δούμε εάν τελικώς η προαναφερθείσα άποψη αντικατοπτρίζει τη γενικότερη αντιμετώπιση και πολιτική του ESPN για τα eSports. Παρά την δυσπιστία που εκφράζει ο πρόεδρος του ESPN απέναντι στο competitive gaming, η ουσία είναι ότι τα eSports μέσα στα επόμενα χρόνια θα γιγαντωθούν ακόμη περισσότερο, καθώς σύμφωνα με μία πρόσφατη αναφορά από την IHS Technology, η συνολική αξία της αγοράς των eSports θα στοιχίζει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια το 2018. Εσάς ποια είναι η άποψη σας, θα πρέπει τελικά τα eSports να εξισωθούν με τα παραδοσιακά αθλήματα; 
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger