Android 5.0 Lollipop: Πολλές βελτιώσεις στα Quick Toggles

20 Οκτωβρίου 2014

Τα Quick Toggles στο AOSP Android δεν ήταν φτιαγμένα με ιδανικό τρόπο, το οποίο ευτυχώς αλλάζει στο Android 5.0 Lollipop.
Η πιο βασική αλλαγή είναι ότι πλέον δεν απαιτείται long press για αλλαγή κατάστασης,
το οποίο ήταν ιδιαίτερα εκνευριστικό.
Επιπλέον το εικονίδιο του "δικτύου" είναι (πλέον) actionable, επιτρέποντας να ενεργοποιήσουμε/απανεργοποιήσουμε το 4G (ή γενικότερα τα δεδομένα δικτύου) απευθείας από τα toggles, χωρίς να χρειαστεί να πάμε στα Settings. Επίσης κατευθείαν από τα toggles υπάρχει overview της χρήσης δεδομένων τον μήνα.
Φακός (επιτέλους) και ρύθμιση orientation προστέθηκαν στα Quick Toggles, ενώ την 1η φορά που θα το τρέξουμε, μπαίνει και το "Tethering".
Η ρύθμιση φωτεινότητας γίνεται πλέον με slider, ενώ κάποια "περιττά" toggles (π.χ. το Settings Toggle, της μπαταρίας ή του Ξυπνητηριού) έγιναν "μικρά εικονίδια" στην Status Bar, για να μην καταλαμβάνουν χώρο χωρίς λόγο. (και ναι, παραμένουν actionable). Ας θυμηθούμε πώς ήταν παλιότερα:
Android Quick Toggles
Όλα τα παραπάνω, πολλοί κατασκευαστές Android συσκευών τα έχουν υλοποιήσει εδώ και καιρό και μας κάνει εντύπωση που η Google "άργησε" τόσο. Από την άλλη, οι ξεκλείδωτοι bootloaders στα Nexus μας έκαναν να μπορούμε πανεύκολα να "φτιάξουμε" τα παραπάνω "θέματα" που υπήρχαν. Όπως και να χει, το Android 5.0 Lollipop κάνει τα Quick Toggles στο Vanilla Android καλύτερα και χρησιμότερα.
Android 5.0 Lollipop Quick Toggles Android 5.0 Lollipop Quick Toggles
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger