Apple: Aντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες για φοροδιαφυγή από την ΕΕ

01 Οκτωβρίου 2014

Η πολυετής διαμάχη κατά της Apple για αναθεώρηση των πρακτικών της σε επίπεδο εμπορικών κινήσεων, συνεχίζεται, καθώς η ΕΕ από τον Ιούνιο ανέθεσε στην αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού να ελέγξει τη φορολογική δραστηριότητα της εταιρείας στην
Ιρλανδία και διαπίστωσε ότι υπάρχει φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με έμπιστες πηγές της Wall Street Journal, σύντομα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει τα πορίσματα της διεξοδικής της έρευνας, φέρνοντας στο φως διάφορες φορολογικές συμφωνίες που έκλεινε η Apple με την ιρλανδική κυβέρνηση. Αυτό που υποστηρίζεται από πηγές του διαδικτύου και ειδησεογραφικών πρακτορείων, είναι πως βρέθηκαν μερικές αποδείξεις ότι στην περιοχή της Ιρλανδίας, η εκάστοτε εξουσία μεταχειριζόταν την Apple με πιο ευνοϊκό τρόπο συγκριτικά με άλλες εταιρείες. Σύμφωνα με τους Financial Times αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κληθεί η Apple να πληρώσει δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα. 

Δυστυχώς για τον μεγάλο κολοσσό, η αντιμονοπωλιακή επιτροπή της ΕΕ φαίνεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι φορολογικές συμφωνίες που είχε η Apple με την Ιρλανδία από το 1991 έως και το 2007 ήταν μια παράνομη κρατική ενίσχυση. Εάν η Ιρλανδία πείσει την αρμόδια Επιτροπή ότι πρόκειται για μια επιχορήγηση που δεν συμπίπτει με το πρόγραμμα των κρατικών τους ενισχύσεων, τότε η Apple θα οφείλει να πληρώσει συγκεντρωτικά όλους τους φόρους περίπου 10 ετών. 

Παρά την ήδη υπάρχουσα πολύ χαμηλή φορολόγηση στην Ιρλανδία, η Apple πληρώνει λιγότερο από 2% φόρο στην εκεί περιοχή όπως αποκάλυψε έρευνα της αμερικανικής Γερουσίας το 2013 και μάλιστα η εταιρεία έχει εξασφαλίσει το πολύ χαμηλό ποσοστό διοχετεύοντας τις παγκόσμιες πωλήσεις μέσω θυγατρικών.

Χρονικό περιθώριο 30 ημερών θα δοθεί στην εταιρεία από το Cupertino μετά την δημοσίευση επίσημης αναφοράς από την επιτροπή προκειμένου να προβεί στους ανάλογους χειρισμούς. 

[via] - [via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger