Τα κινητά του μέλλοντος δε θα χρειάζονται πύργους τηλεφωνίας για να συνδεθούν

06 Οκτωβρίου 2014

Ένα νέο χαρακτηριστικό που θα προστεθεί στο LTE πρωτόκολλο, το οποίο χρησιμοποιούν τα smartphones για να επικοινωνούν με τους πύργους κινητής τηλεφωνίας, καθιστά δυνατή τη παράκαμψη των πύργων/ κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Τα κινητά θα επικοινωνούν απευθείας μεταξύ τους ή και σε σταθμούς (beacons) που θα βρίσκονται σε μαγαζιά ή άλλες επιχειρήσεις.Το LTE Direct έχει εμβέλεια 500 μέτρα, πολύ μεγαλύτερη δηλαδή από αυτή που υποστηρίζουν τα πρότυπα WiFi ή Bluetooth και αναμένεται να λάβει έγκριση αυτό το έτος, ενώ οι συσκευές που θα κάνουν χρήση του νέου πρωτόκολλου θα εμφανιστούν περίπου στα τέλη του 2015.

Η Qualcomm εργάζεται εδώ και 7 χρόνια πάνω σε αυτή τη τεχνολογία, ενώ όπως είχε ανακοινώσει σε συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο, ο γνωστός κατασκευαστής chip παρέχει βοήθεια σε άλλες εταιρείες όπως είναι οι Facebook και Yahoo για να πειραματιστούν με τη τεχνολογία.

Ερευνητές επίσης δοκιμάζουν το πρωτόκολλο LTE Direct ως ένα τρόπο που τα smartphones θα εντοπίζουν/ ανακαλύπτουν αυτόματα κοντινά πρόσωπα, επιχειρήσεις, πληροφορίες ή και άλλα κινητά που χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία. Παρά τη μεγάλη εμβέλεια, το LTE Direct χρησιμοποιεί πολύ λίγη ενέργεια χωρίς να εξαντλεί τη μπαταρία του κινητού. Σταθμοί εφοδιασμένοι με το πρωτόκολλο LTE Direct θα μπορούν να εκπέμψουν χρήσιμες πληροφορίες και να τις μεταδώσουν σε συσκευές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση. Για παράδειγμα, ένας σταθμός που βρίσκεται σε έλεγχο check-in μιας αεροπορικής εταιρείας θα μπορεί να ενημερώσει σχετικά για κάποια ενδεχόμενη καθυστέρηση.

Το LTE Direct μοιάζει λίγο πολύ με το iBeacon που ανακοίνωσε πέρυσι η Apple, με τη βασική διαφορά πως το τελευταίο χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Bluetooth που έχει πολύ πιο περιορισμένη έκταση και λίγοι είναι αυτοί που το έχουν μόνιμα ανοιχτό.

Το Facebook δοκιμάζει και προσπαθεί να βρει τρόπους για να χρησιμοποιήσει το LTE Direct σε συνδυασμό με την εφαρμογή για φορητές συσκευές που διαθέτει σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει νέες εμπειρίες χρήσης με κοντινές επαφές ή επιχειρήσεις κ.ά. Η Yahoo έχει αναπτύξει μια εφαρμογή, η οποία θα αρχίσει να δοκιμάζεται τον Ιανουάριο, που βασίζεται στο πρωτόκολλο LTE Direct και η οποία είναι ένα είδος ψηφιακού ξεναγού. Έτσι λοιπόν, μπορεί ο χρήστης να εισάγει στο ειδικό πεδίο πόσα λεπτά έχει στη διάθεσή του (από 10 λεπτά ως 2 ώρες) και τότε η εφαρμογή θα του προτείνει μια διαδρομή με ενδιαφέροντα σημεία για να επισκεφτεί, αντλώντας πληροφορίες από τα μέρη που είναι εφοδιασμένα με LTE Direct.

Με τη χρήση του LTE Direct θα εξομαλυνθούν και τα γνωστά προβλήματα που εμφανίζονται όταν μεγάλος αριθμός χρηστών χρησιμοποιούν τον ίδιο πύργο κινητής. Ένας διαφημιστικό πρακτορείο, το R/GA, σχεδιάζει ένα σύστημα που με τη χρήση του LTE Direct θα μπορέσει να εξυπηρετήσει εκατομμύρια ανθρώπους που μαζεύονται τη Πρωτοχρονιά στην Times Square.




Το LTE Direct θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία εφαρμογών επικοινωνίας που θα μεταφέρουν δεδομένα από τη μία συσκευή στην άλλη, εκμεταλλευόμενες τη μεγαλύτερη εμβέλεια και τη καλύτερη απόδοση που προσφέρεται. Ήδη υπάρχουν αρκετές που εκμεταλλεύονται τα WiFi και Bluetooth για αυτό το λόγο. Παρ' όλα αυτά, οι πάροχοι θα μπορούν να ελέγχουν ποιες συσκευές στα δίκτυα τους μπορούν να χρησιμοποιούν το LTE Direct καθώς το πρωτόκολλο χρησιμοποιεί το ίδιο φάσμα συχνοτήτων. Τέλος, όπως αναφέρει η Qualcomm οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα τους καθώς θα μπορούν να χρεώνουν επιχειρήσεις που θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες ή εφαρμογές για τη χρήση αυτής της νέας τεχνολογίας.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger