Τα Windows 10 Technical Preview περιέχουν «επίσημο» keylogger!

06 Οκτωβρίου 2014

Η νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικούς της Microsoft, Windows 10, ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες και άμεσα έγινε διαθέσιμη η πρώτη δωρεάν δοκιμαστική έκδοσή του για τους «ανυπόμονους» χρήστες. Η έκδοση Technical Preview διατίθεται ως μέρος του
προγράμματος που η εταιρεία ονομάζει «Insider Program» και σκοπό έχει τη συγκέντρωση στοιχείων από τους χρήστες με σκοπό τη βελτίωση του τελικού προϊόντος.

Η Microsoft, όμως, δεν αρκέστηκε στο να περιμένει το εθελοντικό feedback των χρηστών της δοκιμαστικής έκδοσης, αλλά φαίνεται να εφοδίασε το λειτουργικό με κατάλληλο λογισμικό που παρακολουθεί σχεδόν όλες τις κινήσεις του χρήστη και τις μεταφέρει στους servers του Redmond. Η πληροφορία αυτή δεν προκύπτει από κάποιο υποθετικό σενάριο ή εικασία, αλλά είναι άμεσα αντιληπτή από την ίδια την άδεια χρήσης που αποδέχεστε κατά την εγκατάσταση των Windows 10 Technical Preview. Όπως περιγράφεται ξεκάθαρα στην πολιτική απορρήτου: «Όταν αποκτάτε, εγκαθιστάτε και χρησιμοποιείτε το Πρόγραμμα, η Microsoft συλλέγει πληροφορίες σχετικά με εσάς, τις συσκευές, τις εφαρμογές και τα δίκτυά σας, και τη χρήση που κάνετε σε αυτές τις συσκευές, εφαρμογές και δίκτυα. Παραδείγματα των δεδομένων που συλλέγουμε είναι το όνομά σας, η διεύθυνση email σας, οι προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σας, το ιστορικό προήγησης, αναζήτησης και το ιστορικό αρχείων, φωνητικές κλήσεις και δεδομένα SMS, ρυθμίσεις συσκευών και δεδομένα αισθητήρων και η χρήση εφαρμογών.»

Επιπλέον της παραπάνω περιγραφής, παρέχονται και κάποια παραδείγματα του τρόπου συλλογής δεδομένων από τη Microsoft, όπως ότι όταν «ανοίγετε ένα αρχείο, πιθανόν να συλλέξουμε δεδομένα σχετικά με το αρχείο, την εφαρμογή που χρησιμοποιήθηκε για το άνοιγμα του αρχείου και πόση ώρα χρειάστηκε» ή όταν «εισάγετε κείμενο, πιθανόν να συλλέξουμε τους χαρακτήρες που πληκτρολογήσατε».

Σύμφωνα μα την ίδια πολιτική απορρήτου, τα δεδομένα παραμένουν στη συσκευή ή μεταφέρονται στη Microsoft, ενώ κάποια δεδομένα πιθανόν να επιλέξει η εταιρεία να τα μοιραστεί με συνεργάτες της ώστε να βελτιώσουν τον τρόπο που λειτουργούν τα προϊόντα τους με αυτά της ίδιας. Επιπλέον, όπως περιγράφεται, για πολλές από αυτές τις λειτουργίες δεν υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης της συλλογής δεδομένων και ο μόνος τρόπος διακοπης αυτής της διαδικασίας είναι η πλήρης απεγκατάσταση των Windows 10 Technical Preview.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μία αρκετά «ευαίσθητη» υπόθεση η οποία αναδεικνύει το γνώριμο πρόβλημα της «άνευ όρων» αποδοχής τέτοιων πολιτικών από μέρους του χρήστη κατά την εγγραφή σε υπηρεσίες ή την εγκατάσταση προϊόντων. Εσείς, άραγε, διαβάσατε την άδεια χρήσης και την πολιτική απορρήτου κατά την εγκατάσταση των Windows 10 Technical Preview; Συμφωνείτε με την επιλογή της Microsoft να συλλέγει δεδομένα σε τέτοιο βαθμό και να τα μοιράζετε με τρίτους;

Η πολιτική απορρήτου της Technical Preview είναι διαθέσιμη στο site της Microsoft.

[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger