Το FBΙ θέλει πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα δεδομένα των smartphone

18 Οκτωβρίου 2014

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο διευθυντής του FBΙ James Comey, εξέφρασε την απογοήτευση του για το ότι οι νόμοι δε μπορούν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις στην τεχνολογία.
Τόνισε δε, πως το ίδιο το FBΙ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις πρόσφατες αποφάσεις της Apple και Google σχετικά με τα δεδομένα που αποθηκεύονται σε Android συσκευές και στα iPhone, κάτι που θα οδηγήσει μελλοντικά «σε μια πολύ σκοτεινή κατάσταση».

Μόλις πρόσφατα, οι δυο τεχνολογικοί κολοσσοί δήλωσαν πως θα κρυπτογραφούν από επιλογή τις συσκευές τους, κάνοντας αδύνατη ακόμα και για τις ίδιες - πόσο μάλλον για τις αρχές - την πρόσβαση σε φωτογραφίες, email ή άλλα δεδομένα. Ο Comey παραπονέθηκε πως πλέον υπάρχουν αρκετά εργαλεία για την πραγματοποίηση φωνητικών κλήσεων και την αποστολή μηνυμάτων κάτι που καθιστά αρκετά δύσκολη την παρακολούθησή τους από την υπηρεσία, ειδικά όταν οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν δεν είναι πρόθυμες ή δε μπορούν να τους δώσουν κρυφή πρόσβαση σ'αυτά. Επιπλέον, ανέφερε αρκετές περιπτώσεις όπου τα τηλεφωνικά δεδομένα βοήθησαν τις αστυνομικές αρχές να λύσουν υποθέσεις αλλά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δε κατάφερε να δώσει ένα παράδειγμα για το πως τα κρυπτογραφημένα δεδομένα παρεμπόδιζαν την επίλυση της υπόθεσης.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Comey κάλεσε το Κονγκρέσο να αναθεωρήσει τον 20ετή νόμο για την εμπλοκή των τηλεπικοινωνιών σε νομικές υποθέσεις (CALEA) ώστε να συμβαδίζει με τη σύγχρονη εποχή. Μέχρι στιγμής, ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί αρκετές φορές να αναθεωρήσει το CALEA και πολλοί υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων αναφέρουν πως ο λόγος που το FBΙ ζητάει κάτι τέτοιο δεν είναι ειλικρινής/αληθής. Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών αναφέρει πως η ομοσπονδιακή νομοθεσία προστατεύει το δικαίωμα των εταιρειών να προσθέσουν κρυπτογράφηση χωρίς να υπάρχει δυνατότητα κρυφής πρόσβασης, τονίζοντας ταυτόχρονα πως κάτι τέτοιο θα έκανε τις συσκευές πιο ευάλωτες σε επιθέσεις hackers. Προέτρεψε επιπλέον και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Apple και Google. Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο.


 Site: Engadget  [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger