Το μέλλον του Gmail παρουσιάζει η Google με τη νέα υπηρεσία Inbox

23 Οκτωβρίου 2014

Λίγα χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθεια με την υπηρεσία Wave για να επανεφεύρει το e-mail, η Google σε μια κίνηση έκπληξη παρουσιάζει σήμερα μια νέα υπηρεσία με την ονομασία Inbox η οποία θέλει να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποία
διαχειριζόμαστε τα email μας.
Το Inbox έχει δημιουργηθεί από την ομάδα του Gmail και για την ώρα βρίσκετε σε δοκιμαστική περίοδο, στην οποία για να πάρετε μέρος θα πρέπει να λάβετε πρόσκληση αφού στείλετε ένα e-mail στη διεύθυνση inbox@google.com ή κατά την προσφιλή τακτική της Google, να σας προσκαλέσει κάποιος που είναι ήδη μέλος.

Στην ουσία το Inbox συνδυάζει στοιχεία από ιστοσελίδες κοινωνικών δικτύων όπως αυτή του Google Plus, με χαρακτηριστικά που συναντάμε σε άλλες email εφαρμογές ή ημερολογίου, δημιουργώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση στο Gmail. Με τη σύνδεση σας κάνοντας χρήση διεύθυνσης τύπου @google.com, το Inbox ξεκινά την οργάνωση των email σας ανάλογα το περιεχόμενο τους, έχοντας στη διάθεση του όλα τα μηνύματα που έχετε στο Gmail λογαριασμό σας.


Στο κομμάτι αυτό, η υπηρεσία ομαδοποιεί με τη λειτουργία Bundles, κάτω από την κατηγορία Promos, email που περιέχουν προσφορές, στον κατάλογο Purchases, όλα τα email σας που αφορούν αποδείξεις από αγορές σας και στον κατάλογο Travel τα μηνύματα σας που περιέχουν πληροφορίες από αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία. Φυσικά ο χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει τα δικά του bundles ανάλογα με το θέμα που τον ενδιαφέρει. Η εμφάνιση των email δε γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο (εμφάνιση αποστολέα και τίτλου) αλλά είναι πολύ πιο πλούσιος αφού στη λίστα εμφανίζονται υπό τη μορφή μικρογραφιών, διάφορες φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο mail είτε άλλα στοιχεία όπως χάρτες για άμεση πρόσβαση.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Σημαντικό κομμάτι του Inbox είναι οι υπενθυμίσεις (Reminders) οι οποίες εμφανίζονται στην κορυφή των εισερχομένων email σας και με τις οποίες ο χρήστης μπορεί να σημειώσει διάφορες εργασίες για τις οποίες θέλει να ενημερωθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα Snooze για e-mail για τα οποία ο χρήστης δεν θέλει να ασχοληθεί τη δεδομένη στιγμή, επιλέγοντας να υπάρξει υπενθύμιση είτε αργότερα μέσα στην ημέρα, είτε την επομένη είτε όποτε αυτός επιθυμεί. Μόλις φτάσει η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το email θα εμφανιστεί και πάλι στη λίστα των εισερχομένων, σημειωμένο ως μη αναγνωσμένο προκειμένου προκειμένου ο εντοπισμός του να γίνει άμεσα.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Με βάση τις πρώτες εικόνες, οι εφαρμογές αλλά και η ιστοσελίδα της υπηρεσίας κάνουν πλήρη χρήση του Material σχεδιασμού που η Google εγκαινίασε πρόσφατα με το Android 5.0 Lollipop. Για την ώρα πάντως δε φαίνεται να υπάρχει ένα φάκελος στον οποίο να συγκεντρώνονται όλα τα email του χρήστη ενώ η υπηρεσία δεν υποστηρίζει λογαριασμούς από Google Apps.

Το Inbox θα διατεθεί για τις πλατφόρμες του Android και του iOS ενώ θα υπάρχει φυσικά και web έκδοση.

 Site: Google Inbox
 Site: Google Blog | insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger