Η Ουγγαρία χρειάζεται χρήματα, για αυτό σκέφτεται να φορολογήσει την κίνηση στο Internet

23 Οκτωβρίου 2014


Ένα νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο Ουγγρικό κοινοβούλιο, θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την οικονομία της χώρας με αρκετά εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και οι πάροχοι, αλλά και οι πελάτες τους αναμένεται να "χτυπηθούν" αρκετά από το νέο νομοσχέδιο.
Η Ουγγρική κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει τη κίνηση στο Διαδίκτυο. Η πρώτη έκδοση του νομοσχεδίου θα μπορούσε να φέρει στα ταμεία της χώρας περίπου $0.62 ανά gigabyte που μεταφέρεται. Οι Ούγγροι πολιτικοί υπερασπίζονται τη κίνηση λέγοντας ότι εφόσον έχουν αλλάξει οι τηλεπικοινωνίες τα τελευταία χρόνια, τότε είναι απαραίτητο να φορολογηθούν.

Οι εκτιμήσεις για τα έσοδα από τη παραπάνω κίνηση; Περίπου $82 εκατομμύρια το χρόνο επιπλέον στα $675 εκατομμύρια που έχει συλλέξει ήδη η χώρα από το 2013. Ενδεχομένως, όπως λέει το The Verge αυτός να είναι ένας ακόμη τρόπος για να επιστρέψει στο σωστό δρόμο η οικονομία της χρεωκοπημένης χώρας.

Σήμερα, ο μέγιστος φόρος που επιτρέπεται για τους χρήστες είναι $2.88, ενώ οι εταιρείες πληρώνουν περίπου $20.59 το μήνα. Οι Ούγγροι πολίτες δεν είναι βεβαίως χαρούμενοι με το νέο νομοσχέδιο, και ετοιμάζονται να βγουν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούνκατά χιλιάδες έξω από το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας αυτή τη Κυριακή, επειδή πιστεύουν ότι εκείνοι είναι που θα πληρώσουν στο τέλος το νέο νομοσχέδιο (οι εταιρείες πιστεύουν ότι θα αυξήσουν το κόστος συνδρομής κ.λπ).

 Site: Engadget
 Site: The Verge
 Site: Reuters | insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger