Hackers ξετινάζουν την αμερικανική τράπεζα JP Morgan!

03 Οκτωβρίου 2014

Τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις τείνουν να γίνουν «καθημερινότητα», καθώς όλο και πιο συχνά μαθαίνουμε για μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις που τα ευαίσθητα δεδομένα τους πέφτουν στα χέρια επιτήδειων hackers. Η
αμερικανική τράπεζα-κολοσσός JP Morgan είναι ένα από τα τελευταία «θύματα»…


Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της JP Morgan το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο του 2014, δέχθηκαν μία συντονισμένη επίθεση από hackers, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν τα δεδομένα 76 εκατομμυρίων νοικοκυριών και 7 εκατομμυρίων μικρών επιχειρήσεων. Αρχικά, οι υπεύθυνοι της JP Morgan θεωρούσαν ότι η επίθεση είχε επηρεάσει περίπου 1 εκατ. πελάτες της τράπεζας, ωστόσο στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι  η επίθεση ήταν πολύ πιο σοβαρή από ότι νόμιζαν. Πληροφορίες και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με ονόματα και διευθύνσεις πελατώντηλεφωνικοί αριθμοί(σταθερών και κινητών), αλλά και e-mails έπεσαν στα χέρια των hackers, οι οποίοι κατάφεραν να παραβιάσουν 90 servers της JP Morgan. Σα να μην έφταναν τα παραπάνω, οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση και σε μία σειρά από τραπεζικά στοιχεία που σχετίζονται με δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Ωστόσο, το καλό είναι ότι όπως αναφέρουν και οι υπεύθυνοι της αμερικανικής τράπεζας δεν πειράχτηκαν οι online τραπεζικοί λογαριασμοί, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις μέχρι στιγμής που να συνηγορούν ότι τα δεδομένα που εκλάπησαν χρησιμοποιήθηκαν για εγκληματικούς σκοπούς. Παρόλα αυτά, οι πελάτες της τράπεζας οφείλουν ναεπικοινωνήσουν αμέσως με τη JP Morgan σε περίπτωση που εντοπίσουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα σχετίζεται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
JP-Morgan_2
Την υπόθεση έχει πλέον αναλάβει το FBI, ενώ η JP Morgan ζήτησε συγνώμη από τους πελάτες της που δεν κατάλαβε αρχικά το μέγεθος της εισβολής. Πάντως, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται το πόσο απροστάτευτοι είμαστε στις επιθέσεις, καθώς παρά τις προσπάθειες των μεγάλων εταιρειών να υψώσουν ένα αδιαπέραστο τοίχος προστασίας, οι hackers σχεδόν πάντοτε βρίσκουν τον τρόπο για να πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger