Πόσα χρήματα κατεβάλε η Samsung στη Microsoft πέρυσι για δικαιώματα χρήσης του Android; $1 δισεκατομμύριο!

06 Οκτωβρίου 2014


Πριν λίγο καιρό μάθαμε ότι η Microsoft θα έλυνε τις διαφορές της με την Samsung στα δικαστήρια,αφού η Κορεάτικη εταιρεία δεν είχε σκοπό να τιμήσει τη συμφωνία αμοιβαίας
αδειοδότησης και το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την αμερικάνικη εταιρεία το 2011.
Η συμφωνία, υποχρεώνε τη Samsung να καταβάλει στη Microsoft δικαιώματα ευρεσιτεχνιών για κάθε κινητό τηλέφωνο με Android που κατασκευάζει. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε ήδη, η Samsung την εποχή που υπέγραψε τη συμφωνία πουλούσε περίπου 82 εκατομμύρια smartphones με λειτουργικό σύστημα Android, αλλά τώρα που έχει τετραπλασιάσει σχεδόν τις πωλήσεις της (περίπου 314 εκατομμύρια κινητά το χρόνο με Android πουλάει η Samsung), η Κορεάτικη εταιρεία θέλει να σταματήσει να συμμορφώνεται με τη συμφωνία που είχε υπογράψει με τη Microsoft.

Η Κορεάτικη εταιρεία έριξε στο τραπέζι ως μέσο πίεσης και την εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia από τη Microsoft, αφού είναι σαφές ότι επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί με την αμερικάνικη εταιρεία για να πετύχει κατά πάσα πιθανότητα καλύτερους όρους για εκείνη. Σύμφωνα με τη Microsoft, η Samsung χρησιμοποιούσε την εξαγορά ως δικαιολογία για να παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Samsung πλήρωσε στη Microsoft για άδειες χρήσης $1 δισεκατομμύριο δολάρια. Φανταστείτε τώρα, πόσα κερδίζει συνολικά η Microsoft από το Android! Η Samsung όπως αναφέραμε αποφάσισε στα τέλη της περασμένης χρονιάς ότι δεν ήθελε άλλο να πληρώνει στην ώρα της ή να πληρώνει τόκους κάθε φορά που καθυστερούσε τις πληρωμές. Η Microsoft και η Samsung είναι αυτή τη περίοδο στα δικαστήρια για να λύσουν τις διαφορές τους, με τη Samsung να ισχυρίζεται ότι η εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας που είχε υπογράψει ενώ η Microsoft διαφωνεί και θέλει η Κορεάτικη εταιρεία να πληρώσει τόκους από τη περσινή χρονιά ύψους $6.9 εκατομμυρίων.

Αναμφισβήτητα είναι μία παράξενη υπόθεση, από τη στιγμή που η Samsung κατασκευάζει υπολογιστές, tablets και κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Windows και το σίγουρο είναι ότι διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τα σχεδόν $7 εκατομμύρια που αναφέραμε πιο πάνω ($1 δισεκατομμύριο σε δικαιώματα χρήσης κάθε χρόνο το λιγότερο). Η Microsoft δήλωσε πάντως αισιόδοξη για την υπόθεση.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Microsoft, σε δήλωση του στην ιστοσελίδα της Microsoft λέει: "Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα επιχειρήματα μας είναι ισχυρά και ότι θα επιτύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Η Microsoft σέβεται τη πολύτιμη και μακροπρόθεσμη συνεργασία της με τη Samsung, είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτή και περιμένουμε να τη συνεχίσουμε".

 Site: The Verge via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger