Apple: iOS 8 και το πλήρως ανασχεδασμένο OS X 10.10 θα παρουσιαστούν στο WWDC

02 Μαΐου 2014

Το συνέδριο WWDC πλησιάζει πυρετωδώς, και ήδη οι πρώτες πληροφορίες για το τι θα παρουσιάσει και τι όχι η Apple κάνουν την εμφάνιση τους υπό τη μορφή φημών.
Η ιστοσελίδα 9to5mac η οποία έχει δημοσιεύσει κατά το παρελθόν
έγκυρες πληροφορίες για τα σχέδια της Apple, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι το συνέδριο θα εστιάσει στις νέες εκδόσεις του iOS και κυρίως του OS X το οποίο θα δεχθεί και τις μεγαλύτερες αλλαγές.

Το OS X 10.10 αναμένεται να διαθέτει νέο σχεδιασμό, η "έκταση" του οποίου αναμένεται να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα από τη αλλαγή που επέφερε η Apple στο iOS 7. Ειδικά με το iOS 7, το νέο OS X θα μοιράζεται αρκετά κοινά στοιχεία στο σχεδιασμό όπως τα εικονίδια εφαρμογών, πιο λεπτομερείς γωνίες παραθύρων καθώς και μεγαλύτερη λευκή επιφάνεια από την υπάρχουσα έκδοση. Τα κύρια χαρακτηριστικά του OS X όπως το Finder, το Mission Control και το multi-window mulitasking δεν πρόκειται να δεχθούν κάποια σημαντική αλλαγή, με την εταιρεία να επιθυμεί κάθε λειτουργικό της σύστημα να έχει το δικό του χαρακτήρα και να «ενώνονται» με κοινές εφαρμογές αλλά και αισθητικά.

Η κωδική ονομασία του OS X 10.10 είναι "Syrah" και η τελική έκδοση του αναμένεται να κυκλοφορήσει το προσεχές Φθινόπωρο.

Από την πλευρά του iOS, η 8η έκδοση του δεν αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές, με την Apple σύμφωνα με το 9to5mac να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην έκδοση 8.1 της οποίας την ανάπτυξη έχει ξεκινήσει ήδη και στην οποία θα προστεθούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά.

Πάντως όπως γνωρίζουμε από παλιότερη διαρροή, η εφαρμογή Healthbook αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των σημαντικότερων χαρακτηριστικών του iOS 8 όπως επίσης η ενσωμάτωση του Shazam αλλά και μια ανανεωμένη έκδοση της εφαρμογής των χαρτών που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα Textedit και Preview πιθανόν να κάνουν την εμφάνιση τους στη νέα έκδοση ώστε να προστεθούν μαζί με τις υπόλοιπες κοινές εφαρμογές που μοιράζονται τα δύο λειτουργικά συστήματα της Apple.

Η WWDC ανοίγει τις πύλες της στις 2 Ιουνίου ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η Apple δε θα προχωρήσει στο συγκεκριμένο συνέδριο στην παρουσίαση του iWatch ή μιας νέας έκδοσης του Apple TV.

 Site: 9to5mac via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger