H Microsoft patchάρει ξανά τα Windows XP!

02 Μαΐου 2014

Μπορεί η υποστήριξη της Microsoft για τα Windows XP να έληξε επισήμως στις 8 Απριλίου 2014, όμως η μεγάλη αμερικανική εταιρεία, δεν είχε άλλη επιλογή από το να patchάρει ξανά το διάσημο λειτουργικό, το οποίο έβαλε τη σφραγίδα του
στον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη απόφαση στάθηκε το νέο σοβαρό κενό ασφαλείας που παρουσιάστηκε στον Internet Explorer και το οποίο δίνει τη δυνατότητα  σε hackers που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο με ένα χρήστη να αποκτήσουν πρόσβαση και δικαιώματα χρήσης στον υπολογιστή του. Οι ιθύνοντες της Microsoft, επαναπροσδιόρισαν την αρχική τους θέση (που τους ήθελε να σταματούν την υποστήριξη για τα XP), καθώς ακόμη και σήμερα το 27%των PC users παγκοσμίως έχει εγκατεστημένα τα Windows XP και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσαν να αφήσουν κακές εντυπώσεις στους χρήστες που τους έχουν στηρίξει τόσα χρόνια. Μάλιστα, ένα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί πολλά χρόνια πριν (στις αρχές του 2005), με την περίπτωση των Windows NT 4 και με ένα patch που κυκλοφόρησε μετά την 31ηΔεκεμβρίου 2004, ημερομηνία κατά την οποία υποτίθεται ότι έληγε η υποστήριξη για το εν λόγω λειτουργικό.
windows-xp-shuts-down
Παρά τη κυκλοφορία του διορθωτικού patch, οι υπεύθυνοι της Microsoft επισημαίνουν την ανάγκη για upgrade στις εκδόσεις των Windows 7 και Windows 8.1. Περισσότερες πληροφορίες για το "σωτήριο" patch για τα Windows XP και τις νεώτερες εκδόσεις των Windows, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://support.microsoft.com/kb/2964358.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger