ebay: Προειδοποιεί τους χρήστες να αλλάξουν κωδικούς ασφαλείας λόγω επίθεσης

21 Μαΐου 2014

Όσοι διατηρούν ενεργό λογαριασμό στο ebay, συνίσταται να αλλάξουν επειγόντως τους κωδικούς πρόσβασης (ασφαλείας), καθώς οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας ενημερώνουν πως δέχτηκαν νέα διαδικτυακή επίθεση σε βάση δεδομένων όπου περιέχονταν
τα κρυπτογραφημένα κλειδιά πολλών χρηστών, οπότε η αλλαγή passwords θα προσφέρει περισσότερη προστασία αυτή την στιγμή.

Η εταιρία καθησυχάζει το κοινό της λέγοντας ότι δεν υπήρξαν κρούσματα υποκλοπών για δεδομένα οικονομικής φύσεως, π.χ. Paypal, στοιχεία πιστωτικών/χρεωστικών καρτών. Ωστόσο, η έρευνα που πραγματοποίησε το ebay και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δεν μπορεί να αναφέρει τον ακριβή αριθμό των λογαριασμών που επηρεάστηκαν από την νέα αυτή κακόβουλή επίθεση και τι ακριβώς συνέβη, για το εάν εισήλθαν και σε λοιπά ευαίσθητα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε ξεχωριστή βάση, αλλά συμβουλεύει και προειδοποιεί πως για να περιορίσουν το φαινόμενο, καλό θα ήταν οι χρήστες να επισπεύσουν την διαδικασία αλλαγής των κωδικών τους. 

Οι hackers έκλεψαν στοιχεία πρόσβασης από μερικούς εργαζομένους στο ebay και οι δικαστικές αρχές ερευνούν την υπόθεση για να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιβληθούν αυστηρές ποινές. Η επίθεση ανακαλύφθηκε πριν από δύο εβδομάδες αλλά εκτυλίχθηκε κάπου στα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου με την ebay να βγάζει την ανακοίνωση μόλις πριν από λίγο. 

[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger