Facebook. Η μεγαλύτερη διακοπή των υπηρεσιών του τα τελευταία τέσσερα χρόνια!

19 Ιουνίου 2014

"Τη μεγαλύτερη διακοπή των υπηρεσιών του τα τελευταία τέσσερα χρόνια", όπως μεταφέρει χαρακτηριστικά η Guardian, αντιμετώπισε πριν λίγη ώρα το Facebook, το οποίο "κατέβασε ρολά", παραμένοντας down για τουλάχιστον μισή ώρα το πρωί
της Πέμπτης. Η δημοφιλής ιστοσελίδα παρέμεινε μη διαθέσιμη σε χρήστες από ολόκληρο τον κόσμο, επηρεάζοντας και αυτούς που χρησιμοποιούν τις mobile apps του.

Το μήνυμα "Sorry, something went wrong. We' re working on getting this fixed as soon as we can" εμφανιζόταν σε όσους προσπαθούσαν να ανοίξουν το facebook.com από τις 11 έως τις 11:30 νωρίτερα το πρωί (ώρα Ελλάδος), με τη λειτουργία του δημοφιλούς social media site να αποκαθίσταται κατόπιν.
facebook-down
Μέσα στο μισάωρο, ωστόσο, πρόλαβε να δημιουργηθεί ένας απίστευτος "πανικός" με σχετικές δημοσιεύσεις σε άλλα social sites (κυρίως το twitter, μέσω των hashtags #Facebookdown και#Facebook), από χρήστες αλλά και ιστοσελίδες που δεν άφησαν την ευκαιρία για ένα... σχόλιοανεκμετάλλευτη.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διακοπή που έχει δει στις υπηρεσίες του το Facebook από το 2010, οπότε και ένα λάθος στον έλεγχο σφαλμάτων είχε ως αποτέλεσμα η κεντρική database του να παραμείνει εκτός λειτουργίας για δυόμισι περίπου ώρες. Προς το παρόν, δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι λόγοι του νέου outage, με τους υπεύθυνους του site να δηλώνουν, προς το παρόν, απλά ότι "αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα το οποίο λύθηκε πολύ γρήγορα με την υπηρεσία να επιστρέφει στο 100% της λειτουργικότητάς της" και να ζητούν συγγνώμη από τους χρήστες.
Από τις πιο πετυχημένες αναφορές στο outage, πάντως, ήταν το τρολάρισμα στο twitter από το λογαριασμό Nestle KitKat που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Έξυπνο!
trolling-nestle-kitkat-facebook
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger