Τι γίνεται όταν σου απαγορεύσουν να φοράς Google Glass; Ένας «μικρός χαμός»!

02 Ιουνίου 2014

Το Google Glass δεν έχει πολύ καιρό που έχει μπει στις ζωές μας, και μάλλον τις έχει αναστατώσει αρκετά. Ο λόγος δεν είναι άλλος από θέματα που αφορούν την ιδιωτικότητα των ανθρώπων που βρίσκονται στο… πλάνο των γυαλιών ενός τρίτου προσώπου.
Άλλωστε, πρόκειται για ένα νέο προϊόν και δεν υπάρχει κάποιο ισχυρά θεσμοθετημένο νομικό πλαίσιο που να έχει καθολική εφαρμογή, σχετικά με το που επιτρέπεται να φοράει κανείς Google Glass και που όχι. 

Στο San Francisco λοιπόν, από τον Απρίλιο εκτυλίσσεται μια περίεργη ιστορία, με τα έξυπνα γυαλιά της Google στο επίκεντρο. Όλα ξεκίνησαν όταν η Katy Kasmai επισκέφθηκε το εστιατόριο Feast στην Νέα Υόρκη και της ζητήθηκε να αφαιρέσει την συσκευή της. Η Kasmai δεν παραπονέθηκε, αποχώρησε όμως και αργότερα αξιολόγησε το εν λόγω εστιατόριο με ένα αστεράκι:

«Αρνήθηκαν να μου προσφέρουν υπηρεσίες την Κυριακή το απόγευμα, γιατί φορούσα Google Glass», αναφέρει στην κριτική της η οποία εμφανίζεται στα Google's restaurant reviews, ενώ έκανε και σχόλιο στη σελίδα της στο Google plus, λέγοντας «Στο Feast, στην Νέα Υόρκη, μόλις μου ζήτησαν να αφαιρέσω τα Google Glass γιατί πελάτες παραπονέθηκαν για την ιδιωτικότητά τους».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα προκάλεσε έναν μικρό «πανικό» στο διαδίκτυο, με αρκετούς χρήστες να βαθμολογούν επίσης με μόλις ένα αστέρι το εστιατόριο επειδή δεν επιτρέπει το Google Glass, ενώ αρκετά μεγάλη συζήτηση έγινε σε διάφορες «γωνιές» του Internet. Ο manager του εστιατόριου πάντως, παραπονέθηκε για αυτήν την κατάσταση, καθώς σχεδόν οι μισές κριτικές πλέον είναι από άτομα που δεν έχουν επισκεφτεί το Feast και έτσι η συνολική βαθμολογία, η οποία πλέον είναι πιο χαμηλή, βλάπτει την εικόνα του μαγαζιού. 

Όταν μετά από μερικές εβδομάδες το ζήτημα έκανε έντονη εμφάνιση και στο twitter, οι υπεύθυνοι του εστιατορίου προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι δεν ήταν προσωπικό ζήτημα, αλλά αποτέλεσμα των παραπόνων των άλλων πελατών, με την Katy να θεωρεί ότι ήταν μια διάκριση που έγινε, χωρίς καλό λόγο. Στο Twitter πάντως, πολλοί χρήστες στήριξαν την απόφαση του μαγαζιού.

Τι έγινε τελικά; Όπως τουλάχιστον φαίνεται από τα τελευταία tweets της Katy Kasmai με το feast, η Katy θα περάσει ξανά από το εστιατόριο, για να εξηγήσει στους υπευθύνους πως λειτουργούν τα έξυπνα γυαλιά της και αυτοί με τη σειρά τους να μπορούν να καθησυχάζουν τους πελάτες σε αντίστοιχες περιπτώσεις. 

Πολύ κακό για το τίποτα; Ή μήπως όχι; Πιστεύετε ότι θα πρέπει να επιτρέπονται συσκευές, όπως το Google Glass, σε δημόσια μέρη, ή, προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτικότητα των πολιτών, να απαγορεύονται; 

[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger