Παρουσιάστηκε νέα μέθοδος διάγνωσης της νόσου Αλτσχάϊμερ με απλή οφθαλμολογική εξέταση

15 Ιουλίου 2014

Οι σημερινές μέθοδοι διάγνωσης της νόσου Αλτσχάϊμερ είναι δαπανηρές, επίπονες και ενδεχομένως επικίνδυνες με τα επίπεδα της β-αμυλοειδούς να εντοπίζονται είτε μέσω τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET), μέσω μαγνητικής τομογραφίας ή κάνοντας
βιοψία σε εγκεφαλονωτιαίο υγρό.
Όπως πιθανότατα θα γνωρίζετε, η εκφυλιστική νόσος προσβάλει τους νευρώνες και τις συνάψεις στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Επίσης έχει γίνει εδώ και καιρό γνωστό, πως η συσσώρευση της β-αμυλοειδούς πρωτεϊνης στον εγκέφαλο με τη μορφή πλακών και αλλοιώσεων ξεκινάει χρόνια πριν την εκδήλωση της νόσου.

Νέες μελέτες, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα έδειξαν ότι η νόσος μπορεί να διαγνωστεί στα αρχικά της στάδια με μία απλή εξέταση της ίριδας του ματιού ενώ μία άλλη μελέτη έδειξε, πως ένας σημαντικός δείκτης για την μελλοντική εκδήλωση άνοιας και της νόσου του Αλτσχάϊμερ είναι η μειωμένη οσφρητική ικανότητα.

Στη πρώτη περίπτωση, η μελέτη του Κοινοπολιτειακού Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Αυστραλίας αφορά στην αναζήτηση στοιχείων της πρωτεϊνης στην ίριδα των ματιών. Πως; Έδωσαν στα υποκείμενα της έρευνας να πιούν κουρκουμίνη, μία ουσία που μόλις συνενωθεί με την πρωτεϊνη β-αμιλοειδούς, τη καθιστά "φθορίζον δείκτη".

Τα αποτελέσματα της ερευνητικής ομάδας που παρουσιάστηκαν επίσημα στο Διεθνές Συνέδριο για τη νόσο που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Κοπενχάγη, έδειξαν ότι είναι παρόμοια με αυτά των όπως είπαμε πολυέξοδων και επίπονων συμβατικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται σήμερα. Μία δεύτερη μελέτη, της εταιρείας βιοτεχνολογίας Cognoptix Inc. δημιουργεί ένα φθορίζον δείκτη για τη πρωτεϊνη β-αμυλοειδούς στον φακό του ματιού, που στη συνέχεια "σκανάρεται" χρησιμοποιώντας λέϊζερ. Τα αποτελέσματα της διάγνωσης επέδειξαν 85% επιτυχία.

Μία ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εξέτασε 215 ηλικιωμένους ανθρώπους και διαπίστωσε ότι η εκφυλιστική νόσος έχει άμεση σχέση με την σταδιακή απώλεια της όσφρησης. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης σχετίζονται με αυτά του Πανεπιστημίου του Κολούμπια που επιβεβαίωσε ότι η οσφρητική ικανότητα αποτελεί ένδειξη για την εμφάνιση της νόσου του Αλτσχάϊμερ και της άνοιας (χρησιμοποιήθηκε δείγμα 1037 ατόμων μέση ηλικίας 81 ετών).

 Site: Gizmodo
 Site: in.gr via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger