CoD: Black Ops 2. Ένας πρώην δικτάτορας μηνύει την Activision!

17 Ιουλίου 2014

Μετά τη Lindsay Lohan, μία ακόμη διάσημη προσωπικότητα (από το χώρο της πολιτικής αυτή τη φορά) ταράζει τα νερά της  gaming σκηνής, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά εναντίον της Activision! Βασικός πρωταγωνιστής σε αυτή τη νέα δικαστική διαμάχη(επικών
διαστάσεων) είναι ο Manuel Noriega, ο πρώην δικτάτορας του Παναμά (κατηγορίας Saddam Hussein και άνω), ο οποίος κυβέρνησε με σιδερένια πυγμή τη μικρή αυτή λατινοαμερικανική χώρα από το 1983 μέχρι το 1989 (όπου και εκδιώχθηκε κακήν κακώς).
 Noriega_620x350
O Manuel Noriega που είναι σήμερα 80 ετών ζει απομονωμένος στην οικία του στον Παναμά και όπως μπορείτε να φανταστείτε δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μία σκιά του παντοδύναμου άνδρα που κάποτε καθόριζε τις τύχες εκατομμύριων ανθρώπων… Ωστόσο, από ότι φαίνεται ο πάλαι ποτέ δικτάτορας θα συγκεντρώσει για μία ακόμη φορά πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και αυτό γιατί αποφάσισε να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους υπευθύνους του Call of Duty: Black Ops 2. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Noriega, το first-person shooter Black Ops 2 χρησιμοποίησε τόσο το όνομα, όσο και την ιδιότητα του (χωρίς την άδεια του εννοείται), για να αυξήσει κατακόρυφα τα κέρδη του.
Black Ops 2
Αφορμή για να προβεί ο Manuel Noriega στη συγκεκριμένη ενέργεια στάθηκε μία αποστολή του Black Ops 2, στην οποία οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού Alex Mason καιFrank Woods καταφέρνουν να συλλάβουν τον επικίνδυνο δικτάτορα, αλλά και μία σειρά από σκηνές που εμφανίζουν τον Noriega να εμπλέκεται σε μία απαγωγή και σε διάφορες δολοφονίες. O Noriega ζητά μία μεγάλη αποζημίωση από την  Activision λόγω πρόκλησης ηθικής βλάβηςαρνητικής δημοσιότητας και ψυχικής οδύνης, καθώς όπως αναφέρει στη μήνυση του, ο in-game χαρακτήρας του προβάλλεται ως ένας στυγνός δολοφόνος,απαγωγέας και εχθρός του κράτους. Επιπλέον, τονίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε σκόπιμα από τους δημιουργούς του παιχνιδιού, καθώς είναι πάγια τακτική της εκδότριας εταιρείας να χρησιμοποιεί in-game γνωστές ιστορικές προσωπικότητες για να αυξήσει κατακόρυφα τα κέρδη της.
 Black Ops 2
Το Black Ops 2 που έκανε την εμφάνιση του το φθινόπωρο του 2012 και κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε λίγες μέρες από την κυκλοφορία του. Για αυτό και δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση πως ένας άνθρωπος όπως ο Noriega, με πολύ βεβαρημένο παρελθόν κυνηγάει τους δημιουργούς του Black Ops 2. Από τη μία (κρίνοντας με βάση πάντα το γράμμα του νόμου) ενδεχομένως ο πρώην δικτάτορας να έχει δίκιο, καθώς χρησιμοποιήθηκε το όνομα και η φυσιογνωμία του χωρίς την άδεια του. Από την άλλη βέβαια ο ίδιος δεν είναι αγγελούδι, καθώς πολλές από τις εγκληματικές πράξεις που εμφανίζεται να διαπράττει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν απέχουν από την πραγματικότητα και τα αληθινά γεγονότα. Όπως και να ΄χει η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων!
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger