Τα Nexus 4/5/7/10 θα αναβαθμιστούν σε Android L

02 Ιουλίου 2014


Σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι από όλους ότι το Nexus 4 και το Nexus 10 θα αναβαθμιστούν σε Android L. Επιβεβαιώθηκε και από κώδικα της Google που ανέβηκε στο AOSP.
Η αναβάθμιση των Nexus 4/5/7 (2012 και 2013)/10 σε Android L μου δίνει μία ακόμα
αφορμή να μιλήσω για τις αναβαθμίσεις στο Android (ίσως και μία σύγκριση με το iOS?)
Κατ' αρχάς επιβεβαιώθηκε ότι ΔΕΝ ισχύει το "18μηνο" αναβαθμίσεων των Nexus συσκευών, όπως αναφερόταν. Το φθινώπορο το N7 2012 θα κοντεύει 2,5 χρόνια ύπαρξης και αναβαθμίσεών του με τον ερχομό της L, οπότε μάλλον θα κλείσει τον επίσημο κύκλο του (με τα minor λοιπά Updates/bug fixes στα 3 χρόνια).
Δηλαδή η Google θα αναβαθμίζει και μετά το 18μηνο συσκευές, αν το κρίνει εφικτό.
Android L Nexus Updates
Αποδείχθηκε επίσης ότι όντως ο λόγος που δεν αναβαθμίστηκε το Galaxy Nexus σε 4.4 ήταν η έλλειψη binaries από τον κατασκευαστή του SoC του. Ο ίδιος ο Sundar Pichai είχε αναφέρει ότι η λάθος επιλογή SoC που έγινε στο Gnex δεν θα επαναληφθεί σε άλλα Nexus. Όλη η "τωρινή" σειρά Nexus φαίνεται να έχει φτιαχτεί για να αναβαθμιστεί (πολύ?) πιο μετά από το 18μηνο.
Android L Nexus Updates
Και μιας και περιμένω από στιγμή σε στιγμή να εμφανιστεί ο κλασσικός άσχετος ημιμαθής τύπος που θα πει "Ναι, αλλά η Apple στηρίζει τις συσκευές της για περισσότερο καιρό, π.χ. για 3 χρόνια και μετά με bug fixes κτλ)", να τον προλάβω:
Οι Major αναβαθμίσεις του Android δίνονται κάθε 6/9 μήνες, ενώ του iOS κάθε ένα χρόνο.
Είναι αστείο ότι οι υποστηριχτές της μηλοεταιρείας λαμβάνουν ως μοναδικό κριτήριο της υποστήριξης τον χρόνο από την κυκλοφορία της συσκευής (π.χ. 3 χρόνια) ενώ ταυτόχρονα ξεχνάνε τον αριθμό των Major αναβαθμίσεων της κάθε πλατφόρμας, ή τα features που πήρε κατά το διάστημα αυτό. Και εξηγούμαι:
Το Nexus 4 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2012 τρέχοντας Android 4.2 Jelly Bean. Αναβαθμίστηκε σε 9 μήνες σε 4.3, μετά σε 6 ακόμα μήνες σε 4.4 KitKat και θα πάρει (τουλάχιστον) και Android LΤρεις δηλαδή Major αναβαθμίσεις, όπως ακριβώς κάνουν και άλλες εταιρείες που περιφανεύονται για τα (κατά βάθος ψεύτικα) updates που δίνουν. 
Το Nexus 7 2012 πάντα είχε σχετικά αδύναμο SoC, αλλά σίγουρα θα επωφεληθεί από το ART ή το Project Volta στο Android L. Να θυμήσουμε ότι κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2012 με Android 4.1 Jelly Bean, ενώ στην συνέχεια αναβαθμίστηκε σε 4.2, σε 4.3σε 4.4 (με πλήθος λοιπών minor updates για bug fixes, π.χ. 4.4.1 κτλ) και θα "πάρει" και Android L. Ναι, μιλάμε για 4 Major αναβαθμίσεις και χωρίς φυσικά πετσοκομμένη χρηστικότητα όπως κάνουν λοιπές εταιρείες. 
Η Google αποδείχθηκε ότι στηρίζει και αναβαθμίζει τις συσκευές του προγράμματος Nexus περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία (ανεξαρτήτως λειτουργικού) τις mobile συσκευές της.
Αυτό το κάνει με ουσιαστικές και χρήσιμες αλλαγές, χωρίς να πετσοκόβει επίτηδες features, αλλά και σε πιο λογικά/τακτά χρονικά διαστήματα.
Συν τοις άλλοις, εκτός από το γεγονός ότι τα Nexus παίρνουν ισάριθμες ή περισσότερες αναβαθμίσεις, αλλά και με περισσότερα features από "ανταγωνιστές", έχει τεράστια σημασία ότι έχουν και ξεκλείδωτους bootloaders.
Μπορώ να διαλέξω ανά πάσα στιγμή από εκατοντάδες Custom ROMs, ακόμα και μετά το τέλος της "επίσημης" υποστήριξης.
Το ότι μπορώ να τρέχω άψογα CyanogenMod 11 (Android 4.4), στο Nexus S του 2010 πιστεύω δείχνει ότι το μέλλον είναι στους ξεκλείδωτους bootloaders.
Όπως και να χει, τα νέα είναι ευχάριστα για τους κατόχους Nexus 4/5/7 και 10, όπου σύντομα θα μπορούν να απολαύσουν τα τελευταία χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις του Android "L" (κάμεραARTProject Volta κτλ).

Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger