Δ.Δ.Η.Ε: Αποτροπή 159 αυτοκτονιών στη διάρκεια του έτους

21 Αυγούστου 2014

Δελτίο Τύπου: Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε συνολικά, εκατόν πενήντα εννέα (159) προθέσεις αυτοκτονίας ατόμων μέσω διαδικτύου, από την αρχή του έτους. Από αυτές τις περιπτώσεις, οι τριάντα οκτώ (38) απετράπησαν το χρονικό διάστημα
από 1-7-2014 μέχρι και 12-8-2014.


Καθημερινά και σε 24ωρη βάση διενεργείται ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό τέτοιων περιπτώσεων.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα σε 24ωρη βάση, για τον εντοπισμό συνανθρώπων μας, που τυχόν εκδηλώνουν πρόθεση αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου.

Από την αρχή του έτους, το εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, απέτρεψε συνολικά, εκατόν πενήντα εννέα (159) περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου, τριάντα οκτώ (38) εκ των οποίων το χρονικό διάστημα από 1-7-2014 μέχρι και 12-8-2014.

Ειδικότερα, σε όλες τις περιπτώσεις, στο πλαίσιο της ψηφιακής έρευνας και ανάλυσης των ηλεκτρονικών ιχνών, προηγήθηκε επικοινωνία με τους διαχειριστές του εκάστοτε ιστοτόπου, όπου πραγματοποιούνταν η επίμαχη ανάρτηση. Ύστερα από την ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών κάθε περίπτωσης, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του εκάστοτε κατόχου της επίμαχης σύνδεσης του διαδικτύου.

Στη συνέχεια, με την άμεση συνδρομή των κατά τόπους αρμόδιων Αστυνομικών Τμημάτων εντοπίστηκαν τα άτομα που προέβησαν στις αναρτήσεις με περιεχόμενο αυτοκτονικού ιδεασμού.

Σε δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά των εμπλεκομένων ατόμων σε εφημερεύουσες ψυχιατρικές κλινικές, ενώ σε οχτώ (8) περιπτώσεις, εκ των οποίων τρεις (3) τον τελευταίο μήνα, κρίθηκε αναγκαία η παραμονή των ατόμων σε αυτές για νοσηλεία. Σε τέσσερις (4) περιπτώσεις τα εμπλεκόμενα άτομα μεταφέρθηκαν σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση στα εφημερεύοντα νοσοκομειακά ιδρύματα, κατόπιν κατάποσης ποσότητας χαπιών, και παρέμειναν σε αυτά για νοσηλεία.

Σε δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις, προέκυψε ότι τα εμπλεκόμενα άτομα διέμεναν στο εξωτερικό και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Interpol ή Sirene).

Συγκεκριμένα, δύο (2) περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου σημειώθηκαν στην Κύπρο, τρεις (3) στη Γερμανία, δύο (2) στην Ιταλία και από μία (1) σε Αυστρία, Αγγλία, Ισλανδία, Μολδαβία, Ολλανδία, Κροατία και Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: 


  • Με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBERALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της νέας εφαρμογής (Application) «Cyberkid»
  • Τηλεφωνικά στον αριθμό : 210-647 64 64
  • Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger