H Γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από την Google τον αλγόριθμο της μηχανής αναζήτησης

18 Σεπτεμβρίου 2014

Μπορεί στην Αμερική τα πράγματα να είναι σχετικά ήρεμα για την Google, στην Ευρώπη πάλι είναι διαφορετικά. Τα προβλήματα αυτή την φορά έρχονται από την Γερμανία και συγκεκριμένα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Γερμανικής κυβέρνησης Heiko Maas που
ζήτησε να μάθει τον τρόπο με τον οποίο η Αμερικάνικη εταιρία κατηγοριοποιεί τα αποτελέσματα στην μηχανή αναζήτησης της, πως ακριβώς κατατάσσονται και εάν υπάρχει διαφάνεια. 

Αυτό φυσικά είναι αδύνατο να συμβεί, πρόκειται για ένα απίθανο σενάριο. Η αποκάλυψη του αλγόριθμου είναι η «καρδιά» της Google, η πηγή του πλούτου και της εξουσίας της, θα ήταν σαν να βγαίνουν στην φόρα όλα τα εταιρικά μυστικά και ο CEO Larry Page δεν θα τα παρατήσει τόσο εύκολα, θα δώσει την δική του μάχη. Παρόλα αυτά, σε μία συνέντευξή του στους Financial Times, ο Mass εξηγεί ότι ο Γερμανικός λαός είναι δυσαρεστημένος με τις όλες ενέργειες του γίγαντα αναζήτησης πληροφοριών στην Ευρώπη και θέλει να διασταυρώσει εάν η εταιρεία δρα προς όφελος των καταναλωτών και τους παρέχει την απόλυτη προστασία.

Το Google Search παραμένει το πιο σημαντικό μέρος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Google, με τα ετήσια έσοδα από τις διαφημίσεις να ανέρχεται στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά τώρα η κυβέρνηση της Γερμανίας θέλει να περιορισει αυτή την μονοπωλιακή τακτική της εταιρείας και να λάβει διευκρινίσεις για το πώς αξιολογεί ποιες ιστοσελίδες προβάλλονται πρώτα σε κάθε αναζήτηση. 

Ακόμη, εκπρόσωποι της Google λένε πως με την δημοσίευση του συγκεκριμένου αλγόριθμου θα είχαμε το άνοιγμα της υπηρεσίας και την εκμετάλλευσή της από spammers. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, η Google χειρίζεται πάνω από το 90% των αναζητήσεων του διαδικτύου στην Ευρώπη, ένα μεγαλύτερο ποσοστό από το μερίδιο του 68% των αναζητήσεων στην αμερικανική αγορά. Η ΕΕ πιεζει διαρκώς την Google να παραχωρήσει τον τρόπο που εμφανίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης και το πιο αξιοσημείωτο είναι πως θέσπισε νόμο ώστε να υπάρχει το δικαίωμα να ζητούν ιδιώτες την διαγραφη ιστοσελίδων τους από την γνωστή μηχανή αναζήτησης. Μάλιστα η Google έχει να πληρώνει και ένα πρόστιμο ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που τις επιβλήθηκε από την ΕΕ και δεν υπήρξε συμβιβασμός για να το γλιτώσουν. 

[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger