«Η Microsoft θεωρούσε το Minecraft σκουπίδι», τάδε έφη P. Molyneux!

21 Σεπτεμβρίου 2014


Η εξαγορά της Mojang από την Microsoft έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 2.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αδιαμφισβήτητα αποτελεί την είδηση του μήνα στους κύκλους του gaming. Δεν είναι λίγοι βέβαια εκείνοι που αναρωτιούνται σε τι αποσκοπούσε
και εάν τελικά όντως η εξαγορά θα ωφελήσει το Minecraft, για αυτό και πολλοί άνθρωποι της βιομηχανίας δεν διστάζουν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τη συγκεκριμένη κίνηση. Μία πρόσφατη δήλωση από τον διάσημο δημιουργό των PopulousBlack&White καιFablePeter Molyneux, παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς όταν ρωτήθηκε για την εξαγορά, ο πολυβραβευμένος game designer τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Microsoft θεωρούσε αρχικά το Minecraft… σκουπίδι!
 peter_molyneux_1
Ο Molyneux που ως γνωστόν εργάστηκε για χρόνια για λογαριασμό της Microsoft ως επικεφαλής των Lionhead Studios, έβγαλε στη φορά ορισμένα πιπεράτα στοιχεία για το πως αντιλαμβάνονταν οι άνθρωποι του gaming department της Microsoft τον κόσμο του Minecraft, όταν αυτό έκανε την εμφάνιση του πριν από μερικά χρόνια. Όπως ανέφερε ο διάσημος δημιουργός, το γεγονός ότι το Minecraft δεν είχε storyχαρακτήρες και tutorial σε συνδυασμό με τα ρετρό γραφικά του που θύμιζαν την εποχή των 80′s ήταν κάτι που ξένιζε και σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσίαζε τους υπευθύνους της Microsoft. Ο ίδιος βέβαια, από τότε ήταν ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα που παρουσίαζε το Minecraft, καθώς του είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις ο δημιουργικός τρόπος με τον οποίο μπορούσε να απασχοληθεί ένας παίκτης. Μάλιστα, ο Molyneux (που κακά τα ψέματα είναι ένας μαιτρ του game design), σχολιάζει ότι στο Minecraft είδε ορισμένες από τις πιο όμορφες σκηνές που είδε ποτέ σε video game.
Η πλάκα είναι βέβαια το πόσο άλλαξε η αντίληψη και η στάση των ανθρώπων της Microsoft για το Minecraft, σε σημείο μάλιστα να πειστούν τα μεγάλα κεφάλια της εταιρείας να επενδύσουν πάνω του ένα τόσο μεγάλο ποσό. Αναμφίβολα, στην αλλαγή στάσης των υπευθύνων της Microsoft θα συνέβαλλε τα μέγιστα η τεράστια επιτυχία που είχε η έκδοση του Minecraft για το Xbox 360, το οποίο αποτελεί το online game με τις περισσότερες πωλήσεις στο Xbox Live.     
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger