Sony: Απογοήτευση από τις πωλήσεις smartphones

19 Σεπτεμβρίου 2014

Η Sony αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη προσθέτοντας επιπλέον ζημιές ύψους 1,7 δισεκατομμυρίου δολαρίων οι οποίες όπως επισημαίνει η εταιρεία προέρχονται από το τμήμα Sony Mobile Communications. Φανερά χωρίς μυστικοπάθεια, η Ιαπωνική Sony
παραδέχεται ότι τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα είχε υπερεκτιμήσει τις πωλήσεις των smartphones και των tablets της και δεν της μένει άλλη επιλογή από το να αποφασίσει να αλλάξει στρατηγική και να δεχθεί την απώλεια. Βάση των νέων της εκτιμήσεων, η Sony περιμένει συνολικές απώλειες για το οικονομικό έτος που λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο (του 2015) ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Κύριος στόχος της Sony θα είναι να μειώσει δραστικά τις ζημιές που σημειώνονται, να επιδιώξει πιο σταθερά κέρδη και να επικεντρωθεί περισσότερο σε premium συσκευές. Ως τώρα στηριζόταν πολύ στην σειρά Xperia και έβλεπε καποια σταθερά έσοδα, όμως θέλει να προχωρήσει σε νέες στρατηγικές. Η αναγνώριση από πλευράς της εταιρείας ότι οι mobile συσκευές της δεν πετυχαίνουν τα επιθυμητά ποσοστά πωλήσεων, δείχνει ότι παρατηρείται γενικά μια αστάθεια για αυτήν στην συγκεκριμένη αγορά και ίσως πλέον να μειώσει την παραγωγή mid-range τηλεφώνων.

Αυτό που λέει η Sony είναι πως το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον στην mobile αγορά και οι αλλαγές που ήρθαν με την εμφάνιση φθηνότερων smartphone από Κινέζους κατασκευαστές, ήταν κάτι που τους έκανε να νιώσουν βαθιά απογοήτευση και να παύσουν να έχουν φιλόδοξα σχέδια. Κατά κύριο λόγο στις entry-level και mid-range συσκευές οι Κινέζοι αντίπαλοι έχουν πολύ χαμηλές τιμές και το «παιχνίδι» γίνεται ακόμη πιο σκληρό ακόμα και για την Samsung που θεωρείται ηγέτης. Πολύ δυνατή φαίνεται να είναι και η πρόταση της Motorola με το Moto G. 

Έμφαση μπορεί να δοθεί στις συσκευές υψηλών προδιαγραφών από πλευράς Sony και να ακολουθήσουν άλλη οδό, μόνο που αυτό απαιτεί χρόνο και υπομονή από τους επενδυτές της εταιρείας. 

[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger