Αύξηση στις πωλήσεις παιχνιδοκονσολών κατά 200% για το μήνα Σεπτέμβριο, με το PS4 να κυριαρχεί

22 Οκτωβρίου 2014

Με τη κυκλοφορία του παιχνιδιού Destiny από τη Bungie, οι πωλήσεις των κονσολών των Microsoft και Sony τον περασμένο μήνα, σημείωσαν σημαντική αύξηση, με το PlayStation 4 να συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα.
Σύμφωνα με το NDP Group, οι πωλήσεις κονσολών αυξήθηκαν κατά 200% για τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι, ενώ οι πωλήσεις hardware αυξήθηκαν κατά 136%. Στα ποσοστά αυτά σημαντικό ρόλο παίζει η απουσία του Xbox One και του PlayStation 4 το Σεπτέμβριο του 2013 αφού και οι δύο κονσόλες κυκλοφόρησαν στην αγορά το Νοέμβριο.

Οι καταναλωτές και συγκεκριμένα οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών, ξόδεψαν 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια για αγορά παιχνιδιών και κονσολών την περίοδο από 31 Αυγούστου έως 4 Οκτωβρίου, μια αύξηση που υπολογίζεται στο 2%. Τα 481,2 εκατομμύρια δολάρια αντιστοιχούν σε αγορά νέων παιχνιδιών, πτώση περίπου 36% από τα 754 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για αγορές το ίδιο διάστημα του 2013.

Η διαφορά οφείλεται κυρίως στην κυκλοφορία του Grand Theft Auto V το Σεπτέμβριο του 2013 μιας από τις πιο σημαντικές κυκλοφορίες του 2013. Αντίστοιχα, για τις πωλήσεις hardware έχουν υπολογιστεί έσοδα 432,7 εκατομμυρίων Το συνολικό ποσοστό που αναλογεί στις πωλήσεις και των δυο κονσολών αφορά το 85% των συνολικών πωλήσεων hardware για το μήνα Σεπτέμβριο και είναι το μεγαλύτερο που καταγράφηκε από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν.

Παρ'όλα αυτά, το PlayStation 4 συνεχίζει να κυριαρχεί σε πωλήσεις εδώ και εννέα μήνες, με τη Sony να ανακοινώνει ότι οι πωλήσεις για την κονσόλα της για το μήνα Σεπτέμβριο ήταν οι τριπλάσιες από αυτές του Αυγούστου.

 Site: TheNextWeb | GamesBeat via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger